Beste baardtrimmer 2018

De tocht naar de perfecte baard kost je ongetwijfeld moeite en minimaal net zoveel tijd. Ongeacht of je midden in het groeiproces zit of je ultieme baardstijl reeds hebt, je zult je baard moeten trimmen wil je met een verzorgde uitstraling goed voor de dag komen.

Je kunt je baard op de traditionele manier trimmen met een baardschaar, kam, borstel en precisie mesje. Of je kunt ervoor kiezen je baard telkens bij te werken met een baardtrimmer. Bij gebruik van een hoogwaardige baardtrimmer zorgt deze manier ervoor dat je baard overal dezelfde lengte heeft en je dus minder tijd kwijt bent met het gebruik van de baardschaar.

Lange stoppelbaard

Baardtrimmers zijn er in vervelend veel uitvoeringen en het is lastig om de beste baardtrimmer uit te zoeken die perfect bij jouw persoonlijke situatie past. Middels deze uitgebreide koopgids willen wij jou begeleiden naar de keuze voor de beste baardtrimmer.

We vergelijken telkens belangrijke eigenschappen van de baardtrimmers zoals gebruiksgemak, prijs en levensduur. De uiteindelijke selectie is samengesteld op basis van de beste merken en gebruikersreviews.

We hopen je op deze manier goed te kunnen informeren zodat je bij aankoop gegarandeerd bent van een baardtrimmer waar je de komende jaren je baard optimaal mee kunt trimmen.

» Gelijk naar de vergelijkingstabel beste baardtrimmer


Laatste update: 18-07-2018


Voor wie is deze koopgids bedoeld?

Voor elke man die een baard heeft en uiterlijke verzorging belangrijk vindt. Of je nu aan het begin van de groeiperiode staat of je een veteraan bent, elke man met baard moet vroeg of laat de baard trimmen.

Het trimmen van de baard bevordert namelijk de groei omdat dode en te lange haarpunten verwijderd worden. Daarbij komt dat de baard gewassen en verzorgd moeten worden om optimaal te kunnen trimmen. Deze handelingen zorgen tevens voor de algemene gezondheid van de baard.

Er zijn meerdere manieren om een baard te trimmen, zoals manueel trimmen met schaar en baard of met een multifunctioneel apparaat. Deze koopgids focust op moderne baardtrimmers die één specifiek functie hebben: het trimmen en bijhouden van een baard.

Betrouwbaarheid van deze koopgids en onze product reviews

Hopelijk ben je inmiddels van ons gewend dat de selecties die wij aan jou presenteren via onze koopgidsen gebaseerd zijn op intensief onderzoek van de laatste trends en natuurlijk eigen ervaring.

Bij het schrijven van dit soort uitgebreide koopgidsen raadplegen we liefst zo veel mogelijk verschillende bronnen. We cross-checken bijvoorbeeld altijd gebruikers recensies van verschillende, onafhankelijke (niet gesponsorde) sites en blogs. Daarnaast bekijken we uitgebreide video reviews en lookbooks waar het resultaat van de baardtrimmers in te zien is.

We willen je op deze manier gerust stellen zodat je een baardtrimmer kunt uitkiezen die bij jouw situatie past en waar je de komende jaren je baard mee in optimale conditie houdt.

Baard trimmen met een baardtrimmer stap voor stap

Je kunt niet zomaar beginnen met het trimmen van je baard. Het is verstandig om de baardharen eerst in optimale conditie te brengen zodat je op een comfortabele manier en zonder foutjes je baard kunt trimmen.

Om het meeste uit je baardtrimmer te halen lees je onderstaand de stappen die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Misschien heb je nog niet eerder een baardtrimmer gebruikt of ben je niet tevreden met het huidige resultaat.

1. Baard wassen

Was je baardharen met een milde baardzeep. Het is belangrijk dat je baardharen vrij zijn van vuil en restanten van baardolie. Je zult merken dat je baardharen zich veel makkelijker laten afscheren na een wasbeurt.

Zorg dat baardharen droog zijn. Natte haren zijn zwaarder en moeilijker te snijden door de baardtrimmer. Daarbij wil je niet dat je haartjes per ongeluk te kort trimt zodat er kale plekjes ontstaan

Damn Good Soap baardzeep
Damn Good Soap baardzeep, €12.45.

2. Ongelijke lengtes zichtbaar maken

Maak ongelijke lengtes zichtbaar. Gebruik een baardkam of baard borstel om ongelijke lengtes in de baard zichtbaar te maken. Op deze manier kun je op een gelijkmatige manier trimmen.

Baard trimmen en kammen

3. Neklijn definiëren

Tip: Gebruik voordat je begint eerst een veilige, langere stand op de baardtrimmer. Voordat je de definitieve lengte trimt, probeer dan eerst een langere lengte zodat je een gevoel krijgt bij het apparaat.

Lengte instellen op baardtrimmer

Begin met het trimmen van de neklijn. Een goed zichtbare, nette neklijn vormt de basis voor een verzorgde uitstraling. De neklijn is de denkbeeldige lijn tussen de hals en de baard. Definieer deze voor jezelf en trim deze daarna. Allereerst gebruik je de baardtrimmer en waar nodig gebruik je een precisie mesje om het contrast tussen de hals en baard perfect te maken. Doorloop deze stap rustig en beheerst.

Baard trimmen: de neklijn
Foto: Birchbox

4. Wanglijn definiëren

Nadat je klaar bent met het gebied van de nek kun je het makkelijkst beginnen aan de contrastlijn van je wangen en baard. Let op bij deze stap want de haren op je wangen groeien minder snel dan de haren op je nek. Ga dus geleidelijk te werk.

Afhankelijk van het type baardstijl dat je hebt of voor ogen hebt is het gebied van de wangen bepalend. Deze denkbeeldige lijn is namelijk altijd zichtbaar en geeft je gezicht jouw karakteristieke eigenschappen.

Je kunt ervoor kiezen om de wanglijn te verlagen door op de huid af te scheren. De meeste mannen kiezen ervoor om de wanglijn te laten zoals deze natuurlijk aanwezig. Elke man heeft namelijk een duidelijk herkenbare wanglijn. Als je de wanglijn toch wilt verlagen gebruik je het beste een precisie scheermesje. Deze kleine mesjes zijn specifiek gemaakt om de wanglijn en neklijn te definiëren.

Precisie styling razor
Feather precisie styling razor, €39.95.

5. Wanglijn scheren

Trek je wang strak met de ene hand en beweeg in lange stroken met de baardtrimmer over je wang. Let op bij de kin aangezien je deze niet strak trekt, en de haartjes daarom verder uitsteken. Je wilt deze niet per ongeluk afscheren.

Je hals en wangen zien er op dit moment netjes uit en de symmetrie is goed zichtbaar.

6. De kin trimmen

Houdt de baardtrimmer stevig vast en trim verticaal over je kin, richting de kaaklijn. Doe dit zo vaak nodig van links naar rechts en andersom.

Afhankelijk van de baardstijl kun je kiezen de baardharen op de kin langer te laten. Dit geeft je iets meer dekking en complimenteert sommige baardstijlen.Kin trimmen

Snor trimmen

Het is mogelijk je snorharen te trimmen met een baardtrimmer, maar over het algemeen maak je het jezelf dan extra lastig. Het scheerblad is meestal te breed waardoor je serieus risisco loopt een foutje te maken.

Snorharen trimmen met een schaar of precisie mesje. De meeste baardtrimmers hebben een enkelzijdig scheerblad welke lastig de contouren rondom de mond en snor kan trimmen. Gebruik voor deze plekken een klein baardschaartje of mesje.

Tip: knip je snorharen altijd minder lang af dan de rest

Knip opstandige haartjes met de hand weg. Je zult merken dat er na elke uitgebreide trimbeurt toch nog haartjes uitsteken. De makkelijkste manier is om deze met een baardschaar manueel weg te knippen.

Scheermes voor de snor
Single-edge scheermesje voor de snor, €27.95.

Nazorg

Je hebt je gezicht en baard zojuist agressief aangevallen met een mes. De meeste mannen ervaren daarom na het trimmen een geïrriteerde of trekkerige huid.

Gebruik baard conditioner of baardolie om de baardharen en onderliggende huid te voeden na het trimmen. Deze producten voorzien je haren en huid van de nodige, verzorgende ingrediënten waardoor je baard een gezonde glanst krijgt en je huid niet trekkerig aanvoelt.

Baard balsem
Voedende baard balsem uit de Trendheads webshop. Verkrijgbaar v.a. €12,95

Wat je moet weten over baardtrimmers

Als man die serieus is over het groeien en in stand houden van zijn baard dan heb je ongetwijfeld meerdere trim tools in je bezit. Een baardtrimmer is een onmisbaar apparaat welke je waarschijnlijk gebruikt aanvullend op een tondeuse, baardschaar of borstel.

Baardtrimmer t.o.v. scheerapparaat

Met behulp van opzetstukken is het mogelijk om een scheerapparaat als wanna-be baardtrimmer te gebruiken. Je kunt je baard op deze manier tot op zekere hoogte afscheren, maar daar houdt het dan ook mee op. Als je een bepaalde baardstijl tot op precisie wilt trimmen dan heb je echt een baardtrimmer nodig en is een scheerapparaat niet voldoende.

Wil je een frisse, gladde look, gebruik dan liever een scheerapparaat.

Baardtrimmer t.o.v. stoppelbaard trimmer

Het enige verschil is tussen deze twee is de lengte-instelling.

Een stoppelbaard trimmer is speciaal gemaakt om op extra korte lengtes te kunnen scheren zodat je de 5 ‘o clock shadow stijl kunt trimmen. Je kunt met de meeste baardtrimmers op korte lengtes trimmen, maar komen meestal niet in de buurt bij het resultaat van een stoppelbaard trimmer.

Korte stoppelbaard baardstijl

Baardtrimmer t.o.v. tondeuse

Het verschil tussen deze twee is juist andersom dan bovenstaande.

Een tondeuse is gemaakt om langere haarlengtes te kunnen bijscheren met behulp van een aantal opzetstukken. Tondeuses scheren daarbij niet dicht op de huid in tegenstelling tot baardtrimmers en stoppelbaardtrimmers.

Baardtrimmers zijn daarentegen niet gemaakt om langere lengtes trimmen. Dit komt door de afstand van de tanden op het scheerblad. Deze zijn bij een tondeuse aanzienlijk groter zodat het makkelijker is om meerdere haren tegelijk te kunnen afscheren.

Overwegingen en eigenschappen

Om tot een keuze voor de beste baardtrimmer te komen moet je een aantal afwegingen maken. Enerzijds dien je te kijken naar je eigen situatie zoals de frequentie dat je je baard wilt trimmen en welke baardstijl en lengte. Anderzijds is het goed om rekening te houden met de algemene kwaliteit van de trimmer.

De selectie in deze koopgids is de uiteindelijke som van een aantal belangrijke eigenschappen van de baardtrimmers die zijn getest. Als het aankomt op baardtrimmers is het noodzakelijk om in detail te kijken naar de functie en werking van onderdelen van het apparaat gezien deze goed met elkaar moeten samenwerken om jou de best mogelijke ervaring te kunnen geven.

Het aantal tanden op het scheerblad is een indicatie van een kwalitatieve afwerking. Een duidelijk verschil tussen het scheerblad van een tondeuse en een scheerblad van een hoogwaardige baardtrimmer is de ruimte en het aantal tanden dat aanwezig is op het scheerblad. De ruimte tussen de tanden is bepalend in hoeverre het apparaat stugge baardharen kan afsnijden. Dit heeft direct invloed op het gebruiksgemak omdat het voor minder weerstand zorgt en dus makkelijker kunt scheren in een vloeiende beweging.

Sterk design in combinatie met goede grip. Vorm volgt functie en dat is bij baardtrimmers natuurlijk net zo. Een baardtrimmer hoort robuust genoeg te zijn om tegen een stoot te kunnen en tegelijkertijd goed in de hand liggen tijdens gebruik. Daarbij wil je liefst een zo dun mogelijk apparaat zodat je tijdens een trimbeurt voor de spiegel kunt zien wat je überhaupt aan het doen bent. Het design van de selectie apparaten in deze koopgids hebben hier tussen precies de goede balans gevonden. De buitenkant van de apparaten zijn sterk genoeg en hebben tevens een slank, strak ontwerp.

Water bestendig of niet. Baardtrimmers worden snel vies vanwege dode huidcellen en haartjes. Een waterbestendige baardtrimmer kun je makkelijker schoonmaken met zeep en zijn dus wat praktischer.

Let op: Water bestendig is niet hetzelfde als bruikbaar onder de douche.

De inwendige motor van een baardtrimmer moet goed genoeg zijn om extra zware baardgroei aan te kunnen. Goedkope baardtrimmers waarbij dit niet zo is zorgen dat de tanden vast komen te zitten in je haren waardoor je merkt dat het apparaat blijft haperen. Dit wil je absoluut voorkomen.

Zichtbaar scheerblad dat niet in lengte verstelbaar is. Er is een duidelijk verschil tussen baardtrimmers waarbij het scheerblad vanaf het heft in lengte verstelbaar is ten opzichte van apparaten waarbij dit niet zo is. Baardtrimmers waarbij het scheerblad vast zit aan het apparaat zijn kwalitatief een stuk beter. Dit komt omdat er bij beweegbare delen altijd frictie kan ontstaan en bij dit soort apparaten zorgt dat voor minder precisie. Baardtrimmers met een vast scheerblad + opzetstukken zodat je een bepaalde lengte kunt scheren werken het beste.

Draadloos en de sterkte van de batterij. De batterij is over het algemeen het enige element dat de levensduur van de baardtrimmer bepaald. Waar andere elementen minder onderhevig zijn aan slijtage is dat bij batterijen natuurlijk anders. Onze voorkeur gaat daarom uit naar type batterijen die langzamer zijn met opladen, maar wel vaker opgeladen kunnen worden.

Prijskaartje. Baardtrimmer zijn er zoals alles in de wereld in alle vormen en passende prijskaartjes. We adviseren je echter te investeren in een degelijke baardtrimmer waarmee je jouw ideale baardstijl moeiteloos mee kunt trimmen. De initiële investering is wellicht wat meer, maar je zult er ongetwijfeld jarenlang mee vooruit kunnen.

Beste baardtrimmer 2018 overzicht

Het keuze aan baardtrimmers is aanzienlijk maar we kunnen garanderen dat onze selectie zal aansluiten bij jouw situatie. We hebben gekeken naar belangrijke eigenschappen zoals veelzijdigheid van het apparaat, gebruiksgemak, bijgeleverde extra’s en natuurlijk de prijs-kwaliteit.

Daarbij hebben we video reviews bekeken, gebruikersreviews gelezen en natuurlijk onze eigen ervaring met de apparaten in deze selectie verwerkt.

De belangrijkste factor was wat ons betreft het uiteindelijke resultaat in verhouding tot wat de fabrikant van de baardtrimmer belooft.

MerkModelBaardlengteBatterijduurSelectie Prijs 
PhilipsBT52050,4 – 7 mm70 min.Beste all round€46Lees review
PhilipsOneBlade1 - 5 mm45 min.Beste stoppelbaard€34Lees review
WahlGroomsman1 - 12 mm60 min.Budget€17Lees review
RemingtonMB41100,4 - 5,5 mm60 min.Korte baard€45Lees review
BraunBT50901 - 20 mm90 min.Zware baardgroei€69Lees review
RemingtonMB41250,4 - 18 mm240 min.Meest verkocht€25Lees review

Onderstaande selectie baardtrimmers zijn afgestemd op het type baard dat je wilt trimmen: korte baard, zware baardgroei en stoppelbaard.

Beste baardtrimmer all around: Philips BT5205/16

Een van de meest veelzijdige baardtrimmers die een combinatie van al het goede bevat is de Philips BT205/16. Deze lichtgewicht baardtrimmer gebruik je voor een verse stoppelbaard van 0,4 mm of voor zwaardere baardgroei tot 7 mm.

Deze trimmer is daarbij draadloos te gebruiken en ook tijdens het opladen. Een volle batterij levert ruim een uur baard trimmen op en vanwege het  praktische formaat ligt de Philips BT205 prima in de hand.

De behuizing is strak afgewerkt en het draaiwieltje om de stand in te stellen voelt stevig aan. De stand wordt daarbij vergrendeld zodat deze niet per ongeluk kan verspringen tijdens het scheren.

De prijs in combinatie met afwerking en het feit dat deze trimmer voort zowel korte als lange baardlengtes te gebruiken is maakt het een van de beste all rounders van dit moment.

» Bestel de Philips BT5205/16 via Coolblue voor €46,99. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 0,4 mm – 7 mm
 • Afspoelbaar: Ja
 • Accuduur: 70 minuten

Goed en kan beter

 • + Makkelijk onder de kraan af te spoelen
 • + Stevige behuizing en afstelknop
 • + Bedraad te gebruiken
 • – Niet geschikt voor baardstijlen langer dan 7 mm

Beste baardtrimmer stoppelbaard: Philips OneBlade

De Philips OneBlade is wat ons betreft een van de beste baardtrimmers voor een stoppelbaard. De OneBlade is afstelbaar op 1mm (5 o’ clock shadow), 3 mm (medium stoppelbaard) en 5 mm (lange stoppelbaard) door de meegeleverde opzetkammen. Als je geen opzetstuk gebruikt dan is de OneBlade uitermate schikt om contouren zoals de neklijn, wangen en bakkebaarden bij de werken.

De OneBlade ligt dankzij zijn lichtgewicht en ergonomische grip makkelijk in de hand. De OneBlade is uit een geheel gefabriceerd en is zelfs onder de douche te gebruiken.

De vervangbare scheermesjes gaan ruim 4 maanden mee bij regelmatig gebruik en vervang je moeiteloos door het kliksysteem.

De Philips Oneblade kenmerkt zich door het ultieme gebruiksgemak waardoor je erg makkelijk en snel je baard kunt trimmen en bijwerken.

» Bestel de Philips OneBlade QP2520/30 via Coolblue voor €34,95. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 1 mm, 3 mm en 5 mm
 • Afspoelbaar: Ja
 • Accuduur: 45 minuten

Goed en kan beter

 • + Innovatie technologie trimt in één vloeiende beweging
 • + De OneBlade scheert haartjes net boven de huid af waardoor je geen irritaties kunt krijgen
 • + Onder de douche te gebruiken
 • + Extra’s zoals opzetkam en extra scheerblad meegeleverd
 • – Net wat kortere accuduur, wellicht wat onhandiger voor op reis

Beste baardtrimmer budget: Wahl Groomsman

 

Zoekende naar een uitstekende trimmer voor baard, snor én een goede prijs? Dan is de Wahl groomsman de baardtrimmer die je zoekt.

Wahl is een bekend merk binnen het authentieke barbiers vak en staat bekend om kwalitatieve apparaten. De Wahl groomsman heeft een klassieke look en feel en doet wat het belooft: je baard trimmen tot een lengte van 12 mm.

Wahl levert praktische extra’s zoals kammetjes, opzetstukken, olie en een laadstation. Tevens zijn oplaadbare batterijen meegeleverd zodat je jezelf gelijk een goede onderhoudsbeurt kunt geven. Op volle batterijen kun je zonder problemen 60 minuten lang trimmen zonder dat het mesje zijn kracht verliest.

» Bestel de Wahl groomsman via Coolblue voor €17,99. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 1 mm – 12 mm
 • Afspoelbaar: Nee
 • Accuduur: 60 minuten

Goed en kan beter

 • + Goede batterijduur op AA batterijen
 • + Speciale opzetstukken voor de snor
 • + Extra opzetstukken en laadstation
 • – Geen bijgeleverde opbergtas of reisetui

Beste baardtrimmer korte baard: Remington MB4110

Remington behoort tot de top binnen het segment baardtrimmers en bewijst zichzelf dit keer met de MB4110. Deze baardtrimmer is een van de allerbeste voor een korte baard.

De kwaliteit van het Remington scheerblad is van uitzonderlijke kwaliteit en zijn superscherp. Dit betekend dat je moeiteloos je baard in model kunt brengen omdat de mesjes de haartjes zonder weerstand kunnen wegsnijden. De afwerking van het blad is titanium gecoat waardoor de mesjes scherp blijven.

De bijgeleverde opzetstukken geven je de mogelijkheid om extra lengtes te trimmen zodat je meer keuze hebt om een baardstijl te testen die bij je past.

De Remington MB4110 komt met een handige extra: een opzetstuk waarmee je je baard tevens kunt afscheren. De MB4110 heeft dus een dubbele functie en is te gebruiken als scheerapparaat en baardtrimmer.

» Bestel de Remington MB4110 via Coolblue voor €45,99. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 0,4 mm – 5,5 mm
 • Afspoelbaar: Ja
 • Accuduur: 60 minuten

Goed en kan beter

 • + Extra functie: Met het scheeropzetstuk kun je jezelf ook een scheerbeurt geven
 • + Precisietrimmer voor lastige contouren zoals neklijn, wangen en bakkebaarden
 • + Opbergtasje bijgeleverd
 • – Geschikt voor korte baardlengtes tot max 5,5 mm

Beste baardtrimmer zware baardgroei: Braun BT5090

Je volle baard geeft je een serieuze en robuuste uitstraling. De Braun BT5090 heeft precies dezelfde uitstraling en is extra goed geschikt om een volle baard netjes te trimmen.

Braun speelt met de BT5090 goed in op de baard trend en produceert een baardtrimmer die moeiteloos om kan gaan met zware baardgroei. Je kunt de BT5090 makkelijk afstellen op 20 lengtes waardoor je elke lengte een gezonde uitstraling kunt geven.

De batterijduur is met 40 minuten op een volle accu aan de korte kant, maar gelukkig kun je de Braun BT5090 tijdens het opladen. De maximale laadtijd is slechts 1 uur waarmee je vervolgens 6 keer kunt scheren.

De scheerkop is hoogwaardig afgewerkt en de scherpe mesjes gaan goed om met stugge baardharen. Kortom, als je een uniforme baardstijl prefereert dan is de BT5090 ideaal om je favoriete look in model te houden.

» Bestel de Braun BT5090 via Coolblue voor €69,99. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 1 mm – 20 mm
 • Afspoelbaar: Ja
 • Accuduur: 40 minuten

Goed en kan beter

 • + Sterke, solide afwerking
 • + Extra’s zoals scheerkoppen
 • + Makkelijk af te stellen
 • – Kortere accuduur, wel te gebruiken tijdens opsladen

Beste baard trimmer + volledige baard kit:

Voor de veeleisende man die álles onder controle wilt hebben: de limited edition Wahl stainless steel baardtrimmer kit. Deze kit bevat alles dat je zou vinden bij een degelijke barbier en dat uitgevoerd in de kwaliteit van Wahl.

De meegeleverde opzetstukken geven je de mogelijkheid te experimenteren met alle baardstijlen tot 25 mm, waaronder dan ook de populaire stijlen zoals uniforme baardstijl of lange stoppelbaard.

De opzetstukken dienen tevens als neustrimmer en precisietrimmer. De batterijduur is ruim voldoende om een mini vakantie te boeken en de extra baardolie geeft je getrimde baard een fris aroma.

De houten kist dient als een mooie gift box of opbergplek en houdt alle spullen netjes bij elkaar.

» Bestel de Wahl limited baardtrimmer via Coolblue voor €119. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 0,5 mm – 25 mm
 • Afspoelbaar: Nee
 • Accuduur: 240 minuten

Goed en kan beter

 • + Deze kit bevat alles voor een verzorgde uitstraling
 • + Geschikt voor alle baardstijlen tot 25 mm
 • + Gepresenteerd in een stijlvolle, houten kist
 • + Inclusief frisse baardolie

Meest verkochte baardtrimmer: Remington MB4125

We hebben de Remington MB4125 opgenomen in deze lijst omdat deze baardtrimmer de meeste reviews en hoogste score krijgt op Coolblue.

De MB4125 is een uitstekende baardtrimmer als je je baard telkens op dezelfde lengte wilt bijwerken. De baardtrimmer is basic uitgevoerd, zonder veel extra’s zoals losse opzetstukken of precisietrimmers.

De MB4125 is geschikt voor korte baardstijlen en tot baarden rond de 18 mm. Je verstelt de lengte door de kop simpelweg omhoog of omlaag te schuiven. De kop spoel je na elke beurt makkelijk af door ‘m onder de kraan te houden. De batterij gaat ongeveer 40 minuten mee.

De uitvoering is prima en de baardtrimmer zal je ongetwijfeld de komende jaren voorzien van een verzorgde uitstraling. Voor slechts 25 Euro is dit een goede aankoop.

» Bestel de Remington MB4125 via Coolblue voor €25,95. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Baardlengtes: 0,4 mm – 18 mm
 • Afspoelbaar: Ja
 • Accuduur: 40 minuten

Goed en kan beter

 • + Goed instapmodel
 • + Prima te gebruiken voor korte en langere baardstijlen
 • + Scheerblad is af te spoelen onder de kraan
 • – Niet te gebruiken tijdens het opladen

Samenvatting

Als je verzorgt voor de dag wilt komen dan moet je toch echt het gebruik van een goede baardtrimmer inzetten. Baardtrimmers zijn geen one-size-fits-all oplossingen en moeten dus afgestemd worden op jouw favoriete baardstijl.

Baardtrimmers van bekende merken zijn tegenwoordig stuk voor stuk kwalitatief uitgevoerd en liggen goed in de hand. De prijzen zijn daarbij zeer schappelijk en met een minimale investering werk je je baard op een makkelijke manier bij.

Hou bij het uitkiezen van de beste baardtrimmer jouw ultieme baardstijl voor ogen zodat je niet per ongeluk een baardtrimmer aanschaft die niet kan omgaan met de lengte van de baard.


Relevante artikelen


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*