Totaal
3
Shares

Caesar cut herenkapsel: niet-alledaagse klassieker

Aan het oriënteren voor een kort, makkelijk en tegelijkertijd bijzonder kapsel? Dan is de Caesar cut wellicht een kapsel waar je naar opzoek bent. De Caesar cut is een van de klassieke herenkapsels met eeuwenoude roots dat vandaag de dag nog prima gedragen kan worden door mannen van alle leeftijden.

Caesar cut herenkapsel

Note: de Caesar cut is overigens niet hetzelfde als een French crop. Het verschil tussen deze twee kapsels zit in de haarlengte. De lengte is bij de Caesar cut namelijk overal hetzelfde, waar deze bij de French crop bovenop het hoofd langer is dan de zijkanten.


In dit artikel:

Laatste update: 25-01-2018


De Caesar cut is vernoemd naar Gaius Julius Caesar. De welbekende generaal stond erom bekend om zijn haren naar voren te kammen, waardoor er een korte pony ontstond. De zijkanten en bovenkant knipte hij vervolgens naar dezelfde lengte en het is gezegd dat hij dit deed om zijn kalende plekken te verbergen. Waar of niet, de Caesar cut is inderdaad ook een goede keus voor kalende mannen die gewoon een makkelijk kapsel ambiëren.Caesar cut herenkapsel

Hoewel de Caesar cut misschien niet zo populair is tegenwoordig, zien we het kapsel toch met regelmaat bij verschillende celebs terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan Antonio Banderas, George Clooney en Gerard Butler die zowel onstage als offstage deze look dragen. Toch niet de minste persoonlijkheden!

In deze gids vertellen we hoe je jouwe haren in model kunt brengen naar de Caesar cut, en delen we lookbooks vol met inspiratie met je zodat je goed voorbereid naar de kapper of barbier kunt.

Quick facts

 • Ovale, langwerpige en diamantvormen passen qua gezichtstypes het beste.
 • Je leeftijd is voor de Caesar cut niet belangrijk, maar deze haarstijl wordt veelal gekozen door wat oudere mannen.
 • Je haarlengte zal tussen de 1 en 8 centimeter moeten zijn.
 • De Caesar cut is een van de meest praktische kapsels dat je kunt kiezen.
 • Recht, golvend of krullend haartypes zijn het makkelijkst.
 • Handig kapsel als je veel sport.

Typerend voor de Caesar cut

De Caesar cut herken je aan de haren die overal op het hoofd dezelfde lengte hebben. De zijkanten, achterkant als de haren bovenop zijn dus altijd tussen de 1 en 8 centimeter. Typerend voor de Caesar cut is tevens de minimale pony dat ontstaat zodra de haren wat langer worden. Deze combinatie geeft een uniforme, nette look.

Dit maakt deze haarstijl automatisch bijzonder omdat er weinig andere kapsels zijn met dezelfde eigenschappen. Daarbij komt dat je haartype ook niet belangrijk is, wat het een erg makkelijk kapsel maakt.

Ook al  is de populariteit van dit kapsel afgenomen en vervangen door wat modernere kapsels, de Caesar cut nog steeds een sterke keus als je een kapsel zoekt dat je bijna niet hoeft te onderhouden en dat je makkelijk in model brengt.

Caesar cut herenkapsel

Caesar cut in model brengen

Voordat je je haren in model kunt brengen dien je eerst een bezoek te brengen aan jouw kapper. Denk van tevoren alvast aan de gewenste lengte. Wil je wat meer vrijheid, ga dan voor de wat langere variant. Wil je zo min mogelijk moeite doen ’s ochtends, dan kies je voor de kortste variant van minimaal 1 centimeter.

Je kapper weet ongetwijfeld hoe hij de Caesar cut moet knippen. Het is namelijk een basiskapsel dat iedere kapper of barbier hoort te kennen. Daarbij is het een veel simpeler kapsel om te knippen in vergelijking met bijvoorbeeld een volle pompadour of scheiding.

De Caesar cut heeft weinig nodig om in model te brengen. Een klein beetje wax of creme is namelijk al voldoende. Breng een bescheiden hoeveel met je vingers aan op vochtig haar en kam je haren naar bovenop naar voren. Begin achterop je hoofd en kam de haren richting je voorhoofd. Op deze manier krijg je een korte pony. Deze pony kun je vervolgens met je vingers vrij naar wens in model brengen. Als laatste stap kun je er nog voor kiezen om de zijkanten en achterkant met wax of creme een hold mee te geven, maar dit is natuurlijk afhankelijk of je de korte (1 centimeter) of lange (8 centimeter) variant hebt gekozen.

1 minuut later ben je klaar en heb je de Caesar cut voor elkaar. Zoals je ziet echt een makkelijk en simpel kapsel.

Caesar cut herenkapsel

Producten

De Caesar cut is zoals je ziet een herenkapsel dat makkelijk in model te brengen is en waar je door de dag heen weinig aan hoeft te doen om het kapsel in model te houden. We raden daarom een wax of crème met lichte hold aan. Meer is voor dit kapsel echt niet nodig.

Lichte tot medium hold

Je wilt dat de Caesar cut natuurlijk overkomt. Omdat het een korte haarstijl is heb je daarom voldoende aan een haarproduct met lichte tot medium hold en eveneens lage glans om de natuurlijke uitstraling te behouden. De Crux Supply Co. styling pomade en Baxter of California Clay pomade zijn goede opties.

Light hold

Fijne kam

Een kam is handig om je haren voor deze look makkelijk naar voren te kammen, maar is niet perse een vereiste. In de Trendheads shop vindt je fijne selectie aan haarkammen.

haarkammen


Herenkapsel inspiratiegids

Meer inspiratie nodig? Dan is onze inspiratiegids een must have voor jou. We hebben de meest populaire herenkapsels van dit moment voor je samengevat in één ultieme inspiratiegids van ultra-hoge kwaliteit:

 • Gratis te downloaden
 • Kapsels voor alle haarlengtes en haartypes
 • Ideaal om als referentie mee te nemen naar je kapper
 • 25 pagina’s met gegarandeerd de mooiste portretfoto’s
 • Op een ander moment verder lezen
 • Samengesteld door haarsnijders

Geen spam, beloofd


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
3
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*