French crop herenkapsel: less is more

Opmerking: dit artikel is niet meer up-to-date en compleet. Staat binnenkort op de agenda!

Ben je opzoek naar een praktisch en kort kapsel die we niet veel in Nederland zien? De French crop (ook wel French cut genoemd) is dan mogelijk een haarstijl voor jou. Less is more, en dat is precies wat de French crop is. Het is een klassiek herenkapsel dat er zelfs met minimale inspanning goed uitziet en kan ook tegenwoordig uitstekend gedragen kan worden door mannen van alle leeftijden.

French crop herenkapsel

Note: de French crop is niet hetzelfde als een Caesar cut, ook al lijken deze twee kapsels erg op elkaar. De lengte is bij de French crop niet overal gelijk (de haren bovenop zijn langer). Bij de Caesar cut is de haarlengte zowel bovenop als aan de zijkanten en achterkanten wel gelijk.


In dit artikel:

Laatste update: 02-08-2017


De French crop is een kapsel waarbij de bovenkant langer is dan de zijkanten. De bovenkant wordt vervolgens recht naar voren of iets naar een zijkant in model gebracht. Een bijkomend voordeel van de langere bovenkant is dat je elk haartype natuurlijk kunt laten vallen, zonder al teveel haarproduct te moeten toepassen.

 

In dit artikel lees hoe je het makkelijkst de French crop in model brengt en delen we lookbooks met inspiratie met je zodat je goed voorbereid naar de kapper of barbier kunt.

Quick facts

 • Gezichtstypes: ovaal, diamantvormig en langwerpig.
 • De French crop wordt doorgaans gedragen door volwassen mannen.
 • Je haarlengte zal bovenop minimaal 2-3 centimeter moeten zijn.
 • Het is een praktisch kapsel dat je snel in model kunt brengen.
 • Krullende, golvende of rechte haartypes kunnen allemaal voor dit kapsel.
 • De French crop wordt niet veel gedragen door Nederlandse mannen.

Zo herken je een French crop

Er zijn twee varianten van de French crop, namelijk de korte en de net-iets-langere versie. De korte versie, ook wel de klassieke variant genoemd is meestal tussen de 2 en 5 centimeter lang, met kortere zijkanten. De langere versie is te herkennen aan een groter contrast tussen de zijkante, achterkant en de langere haren bovenop het hoofd.

Bij beide varianten is de ingeknipte pony een duidelijk kenmerk van de French crop.

Tip: als je krullend haar hebt raden we aan om de pony extra te laten inknippen. Dit accentueert je natuurlijke krul.

 

French crop in model brengen

Alvorens je de French crop in model kunt brengen laat je je haren bijknippen bij de kapper of barbier. Bekijk eerst wat voorbeelden in onderstaand lookbook om alvast de lengte voor je haren bovenop te bepalen. Als je wat meer opties wilt en net wat afwisseling dan kies je voor wat langere haren bovenop (minimaal 5 centimeter). Wil je weinig mogelijk moeite te hoeven doen dan ga je voor de kortste variant van minimaal 2 centimeter. De zijkanten laat je vervolgens op stand 1 scheren voor extra contrast.

Omdat de French crop in Nederland niet heel populair is kan het voorkomen dat je kapper niet helemaal zeker is over het inknippen van de haren voor de pony. Leg daarom goed uit wat je precies wilt en neem voldoende foto’s mee ter bevestiging.

De French crop heeft weinig haarproducten nodig om uiteindelijk in model te brengen. Afhankelijk van de lengte bovenop heb je maar een klein beetje wax of klei nodig met een light hold.

Wrijf een kleine hoeveelheed warm tussen je vingers en breng vervolgens aan op vochtig haar. Je kunt je haren met een kam of met je vingers (voor een meer natuurlijke look) in model brengen. Je kunt kiezen om je pony recht naar voren te stylen (klassieke French crop) of met een kleine hoek naar de zijkant (modernere variant). De zijkanten en achterkant zijn als het goed is kort genoeg zodat je geen product hoeft aan te brengen.

Producten

De French crop is een kapsel waar je juist natuurlijk mee wilt overkomen. We raden daarom zelfs af om veel product te gebruiken. Een minimale hoeveelheid aanbrengen zodat je haren in model zitten is al voldoende. Dat je haren overdag door de wind of regen wat verward zitten is juist prima om de natuurlijke look te behouden.

Een haarcrème met lichte hold en lichte glans zoals de Layrite natural matte cream of Baxter of California grooming lotion.

Haarcreme met lichte hold

Fijne kam

Een kam is handig om je haren voor deze look makkelijk naar voren te kammen, maar is niet perse een vereiste. Een kam met fijne tanden is handig, maar eigenlijk kan elke kam deze rol wel vervullen. Via de Trendheads webshop kun je kammen vinden met fijne tanden.

haarkammen

French crop inspiratie & lookbook

Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van de French Crop ter inspiratie voor je eerstvolgende kappersbezoek.

Opmerking: wordt binnenkort aangevuld met actuele voorbeelden.


Herenkapsel inspiratiegids

Meer inspiratie nodig? Dan is onze inspiratiegids een must have voor jou. We hebben de meest populaire herenkapsels van dit moment voor je samengevat in één ultieme inspiratiegids van ultra-hoge kwaliteit:

 • Gratis te downloaden
 • Kapsels voor alle haarlengtes en haartypes
 • Ideaal om als referentie mee te nemen naar je kapper
 • 25 pagina’s met gegarandeerd de mooiste portretfoto’s
 • Op een ander moment verder lezen
 • Samengesteld door haarsnijders

Geen spam, beloofd


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*