Totaal
5
Shares

Gemillimeterde herenkapsels

Gemillimeterde kapsels zijn populair. Van muzikanten en filmsterren tot aan zo’n beetje iedereen met een actieve levensstijl. Gemillimeterde kapsels zijn makkelijk en praktisch en je hebt er vanzelfsprekend weinig onderhoud aan. Gemillimeterde kapsels kenmerken zich door erg korte lengtes aan zowel de bovenkant, zijkanten als achterkant.

Om gemillimeterde kapsels te krijgen wordt een scheerapparaat of tondeuse gebruikt op stand 1 – 2. Echter is dit niet zomaar een kwestie van even de tondeuse over je hoofd halen. Om een goede buzz cut, crew cut of Ivy league te krijgen heb je een professionele kapper of barbier nodig. Daarbij komt dat je je haren en contouren (onderaan de nek en oren) ongeveer om de twee weken moet laten bijwerken om de look te behouden. Je haar groeit namelijk 1-1.5 centimeter per maand.

Gemillimeterd kapsel

Gemillimeterde kapsels accentueren bepaalde eigenschappen van je gezicht zoals je kaaklijn of jukbeenderen. Dit zorgt er voor dat dergelijke kapsels jou een serieuze en no-nonsense look geven.

Een bijkomend nadeel van de gemillimeterde kapsels is dat kale plekken sneller zichtbaar zijn. Bij korte of langere kapsels kun je de plekken meestal nog bedekken, maar dat gaat je in dit geval neit meer  lukken. Als dit echt een probleem is kun je altijd nog voor kale look gaan.

Je haren bieden beschermen tegen de kou… dus bij gemillimeterde kapsels vervalt deze fijne eigenschap. Dit zul je gelijk merken op koudere dagen.

In dit artikel bespreken we opties die je hebt als je interesse hebt in een gemillimeterd kapsel. Dit zijn echter samenvattingen van uitgebreide artikelen die we reeds eerder online hebben gezet. Linkjes kun je onder elk kopje vinden.


In dit artikel:

Laatste update: 02-08-2017


Inspiratie & lookbook gemillimeterde kapsels

Onderstaand vind je de opties die je hebt als je opzoek bent naar een gemillimeterde look. Let wel op dat je zeker bent van je zaak, want je kunt niet meer terug in dit geval. Bij wat langere kapsels kun je eventueel nog een andere stijl proberen mocht het niet bevallen. Good luck!

De buzz cut

De buzz cut (ook wel crew cut genoemd) is een van de meest voorkomende gemillimeterde kapsels. Dit kapsel past op vrijwel elke gezichtsvorm en geeft je een stoere look. Oorspronkelijk geïntroduceerd door het  leger en was een vereiste voor alle soldaten. Verder wordt de buzz cut gedragen door mannen van elke leeftijd en je haartype is natuurlijk niet belangrijk. De crew cut is populair onder sportende mannen en met name tijdens de zomer vanwege het koelende effect.

» Lees ook: uitgebreide gids met tips en inspiratie over de buzz cut

Induction cut

Van alle versies van gemillimeterde kapsels is de induction cut degene met de kortste lengte. De enige optie om nog korter te gaan is als je je hoofd volledig kaal laat scheren. Je kapper scheert namelijk al met standje 0 op de tondeuse om een induction cut te krijgen.

Opscheer

Een gemillimeterd kapsel dat dient als combinatie voor vele andere, populaire kapsels. Opscheer herken je aan de geleidelijke toename in haarlengte van onderaan het hoofd naar de haren bovenop. Een professioneel ogende opscheer vereist expertise van een goede kapper. Er zijn drie types opscheer: de lage, hoge en kale versie. De lage en hoge zijn beide variaties waarbij de haren gemillimeterd worden.

» Lees ook: uitgebreide gids met tips en inspiratie over opscheer

Undercut

De undercut is een van de meest populaire cuts onder mannen. Bij een undercut is er zichtbaar verschil in lengte tussen het haar bovenop het hoofd en aan de zijkanten en achterkant. Dit in tegenstelling tot opscheer, waarbij de lengte van de haren aan de zijkanten en achterkant geleidelijk langer wordt richting de bovenkant van het hoofd. Een undercut wordt tegenwoordig gedragen door alle leeftijden en is qua onderhoud niet al te lastig. Je zult echter wel elke 2-3 weken terug naar de kapper moeten om je haren weer te laten millimeteren en om voldoende contrast te houden met de haren bovenop je hoofd.

Undercut herenkapsel Gemillimeterd herenkapsel Undercut herenkapsel

» Lees ook: uitgebreide gids met tips en lookbook over de undercut


Meer inspiratie nodig? Dan is onze inspiratiegids een must have voor jou. We hebben de meest populaire herenkapsels van dit moment voor je samengevat in één ultieme inspiratiegids van ultra-hoge kwaliteit:

  • Gratis te downloaden
  • Kapsels voor alle haarlengtes en haartypes
  • Ideaal om als referentie mee te nemen naar je kapper
  • 25 pagina’s met gegarandeerd de mooiste portretfoto’s
  • Op een ander moment verder lezen
  • Samengesteld door haarsnijders

Geen spam, beloofd


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
5
Shares

Reactie

  1. Ik wil graag gemillimeterd haar hebben en ik wist eigenlijk niet dat er zoveel varianten zijn. De buzz cut ziet er stoer en mannelijk uit. Wellicht is dit wat voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*