Totaal
98
Shares

Herenkapsels 2018

De herenkapsels 2018 inspiratiegids. Nieuw jaar, nieuwe inzichten en vooral erg veel trendy herenkapsels die wij graag aan jou presenteren.

Update: Je kunt deze inspiratiegids ook downloaden om mee te nemen naar de kapper of om later verder te lezen. De gids bevat 25 portretfoto’s van ultra-hoge kwaliteit voor alle haarlengtes en haartypes.

Geen spam, beloofd

Traditiegetrouw publiceren we aan het begin van het jaar een selectie herenkapsels die in 2018 ongetwijfeld een stijlvolle keuze zullen zijn en waar je verzorgd mee voor de dag kunt komen.

Deze gids is samengesteld met één doel: jou inspireren tot het uitzoeken van je nieuwe favoriete haarstijl. Bij elke haarstijl vertellen we kort wat je nodig hebt om ‘m in model te brengen, wat je van je kapper kunt verwachten en welk product je het beste kunt gebruiken.

We geven je opties van korte tot lange lengtes en tevens voor elk haartype. Het uitkiezen van een nieuw kapsel is iets persoonlijks: het laat zien wie je bent. We raden je daarom aan om goed na te denken over jouw persoonlijke stijl, budget en hoeveel tijd je dagelijks maximaal wilt spenderen aan het onderhouden en in model brengen van je geliefde haren.

We updaten deze lijst een paar keer per jaar. We houden trends vanzelfsprekend nauwkeurig in de gaten en voor de seizoenen geven we je onze suggesties voor zomerkapsels 2018 alsook kapsels voor de koudere maanden.


In dit artikel:

Laatste update: 05-07-2018


Hoe haartrends ontstaan

Alvorens je inspiratie bekijkt en een haarstijl uitkiest is het goed te weten waarom bepaalde herenkapsels in 2018 populairder zijn dan andere van voorgaande jaren.

We hebben het in dit geval over fashion trends en niet trends in het algemeen. Voordat internet een mainstream fenomeen was ontstonden trends op vooraanstaande evenementen zoals fashion shows en de bekende cat walks. Deze shows waren voor fashion designers de beste momenten om hun creaties en stijl te laten zien aan de wereld. De pers was natuurlijk aanwezig en schreef uitbundig over de kapsels en kledingstijlen die werden gepresenteerd.

Omdat deze evenementen slechts een paar keer per jaar werden gehouden waren dit soort exclusieve feestjes uitsluitend voor de prestigieuze kledinghuizen, fashion designers en trendsetters. Zij hadden daardoor invloed op wat wel of niet een trend zou worden. Kortom: de massa volgde de trendsetters.

De rol van deze trendsetters is grotendeels veranderd met de komst van het internet. Omdat gelijkgestemden ineens een medium kregen om met elkaar te communiceren en te delen veranderde de invloed van de trendsetters. Sociale media sites, vloggers en apps maken het tegenwoordig makkelijk om hun eigentijdse stijl te showen. Dit heeft ervoor gezorgd dat fashion labels in veel gevallen de massa volgen.

Het is om deze reden dat we vaker nieuwe variaties en combinaties zien. Een bekende vlogger of Instagram celebrity kan tegenwoordig vrij snel een volging krijgen en daarmee een nieuwe trend creëren.

Selectie van de herenkapsels 2018

Het samenstellen van deze jaarlijkse inspiratiegids is voor ons een belangrijke taak. Deze gidsen behoren namelijk elk jaar weer tot de top 5 van best gelezen artikelen uit het magazine. We doen er daarom alles aan om jou als lezer de beste, meest relevante en inspirerende gids te presenteren.

Om dat voor elkaar te krijgen zetten we allereerst ons netwerk van barbiers en kappers in. Trendheads is de afgelopen jaren steeds actiever geworden binnen de wereld van persoonlijke verzorging via het magazine en de webshop. Op deze manier hebben we inmiddels een sterk netwerk van professionals opgebouwd. We hebben voor de selectie herenkapsels 2018 achterhaald naar welke kapsels de meeste vraag was, rechtstreeks vanuit de kappersstoel.

We hebben ook gekeken naar de feedback op de inspiratiegids van vorig jaar en de statistieken van de artikelen op Trendheads zelf. Welke artikelen lezen jullie het meeste? Welke facebook posts zijn het meeste gedeeld en geliked? We hebben middels deze weg een aantal opvallende trends gespot. Bijvoorbeeld dat de interesse in medium lang en lange kapsels herenkapsels voor 2018 een stuk groter is geworden.

Vanzelfsprekend hebben we ook internationale pers, fashion blogs en Instagram influencers in de gaten gehouden en hebben we fashion beurzen in Engeland en Italie bezocht.

Het resultaat hiervan zie je in deze uitgebreide inspiratiegids.

We zien dat het tegenwoordig steeds vaker voor komt dat klassieke haarstijlen worden gecombineerd met een undercut of opscheer. Waar klassieke kapsels zoals een scheiding of slick back een gedegen uitstraling geven, krijgen deze stijlen in combinatie met een undercut of opscheer ineens een non chalante look.

 • Een undercut is een stijl waarbij de zijkant en achterkant van het hoofd opvallend korter is dan de rest van de haren. Dit verschil zet tegen elkaar af en creëert contrast.
 • Opscheer is een manier van scheren en knippen waarbij de overgang van kort naar lang gelijkmatig wordt toegepast. Ook bekend als een “fade”.

Zowel de undercut als opscheer zijn perfect te combineren met de meeste populaire herenkapsels van 2018. Als je een keer wat nieuws wilt proberen dan raden we je aan om de haarstijl die je de afgelopen tijd hebt gehad een keer te combineren met opscheer of een undercut.

Een andere trend die we zien is de combinatie met een baard. Het is tegenwoordig een trend om een baard te groeien als aanvulling op je karakter en de populariteit van deze gezichtsbeharing is je vast niet ontgaan. Het type baard laat namelijk zien wie je bent en complimenteert je kapsel in alle gevallen. Ook hier wordt de combinatie met opscheer of undercut vaak gemaakt en geeft je een mannelijke, stoere look.

 

Styling tips voor je nieuwe look

Als je na het lezen van deze inspiratiegids een nieuwe haarstijl hebt gevonden dan kun je met onderstaande tips je haren optimaal in model brengen en kleine variatie aanbrengen.

 • Gebruik Trendheads Match en ontdek in 3 visuele stappen welke producten je precies nodig hebt.
 • Matterende haarproducten geven je een natuurlijke look omdat deze geen glans hebben. Clay is daar het beste voor.
 • Voor medium lange haren gebruik je minimaal een medium hold om je haren in model te krijgen. Light hold is niet meer voldoende omdat je haren te zwaar worden.
 • Je creëert bij lange haren extra volume door haarcrème te gebruiken.
 • Gebruik geen gel als je dunne haren hebt omdat je hoofdhuid dan nóg makkelijker zichtbaar is.
 • Klassieke herenkapsels zijn “strak”, wat je creëert door het stylingsproduct met een kam te verdelen.
 • Nonchalante herenkapsels zijn los, wat je creëert door een stylingsproduct met je vingers te verdelen.
 • Producten op waterbasis wassen veel makkelijker uit in tegenstelling tot die op oliebasis.
 • Klassieke kapsels zoals bijvoorbeeld de traditionele slick back en pompadour zijn bedoeld om te shinen.

 

Onze favorieten

Voordat je de specifieke herenkapsels bekijkt zie je onderstaand onze selectie van herenkapsels 2018 die er tijdens onze zoektocht uit sprongen.

Korte herenkapsels 2018

Korte herenkapsels zijn altijd populair en je kunt er eigenlijk geen verkeerde keuze in maken. De lengte van deze kapsels accentueren namelijk eigenschappen van je gezicht en zijn daarbij het meest praktisch om in model te krijgen. Korte herenkapsels zijn daarbij wel onderhoudsgevoelig: je zult vaker naar de kapper moeten om dezelfde stijl te behouden. Onderstaand zie je onze selectie voor korte herenkapsels 2018.

Buzz cut

De buzz cut behoort tot de klassieke herenkapsels en is oorspronkelijk door het leger populair gemaakt. Deze cut is het meest praktische kapsel dat je kunt kiezen en geeft je maximale vrijheid bij het sporten en minimale inspanning gedurende je ochtendritueel.

De buzz cut is een verzamelnaam voor ‘gebuzzde’ kapsels waar de induction cut en crew cut ook tot behoren. Vanwege de lengte vallen littekens gelijk op en tijdens koudere dagen zul je het ook een merkbaar kouder hoofd hebben.

 • Kapper: Om deze haarstijl te krijgen vraag je je kapper om je haren met de tondeuse op dezelfde stand gelijkmatig af te scheren. Er worden geen scharen of scheermessen gebruikt.
 • Stylen: n.v.t.
 • Product: n.v.t.

Korte kuif

De kuif is een moderne klassieker en is sinds de jaren ’50 een van de meest iconische haarstijlen ter wereld. Sterker nog: de kuif is zelfs nog nooit een periode niet populair geweest. Het is een praktische haarstijl die je een verfijnde look geeft. Niet te saai, niet te overdreven.

De korte kuif is de moderne variant van de kuif en hoort wat ons betreft tot de trends en herenkapsels van 2018. Je kunt variatie aanbrengen door je haren strak naar achteren te kammen of je vingers te gebruiken en een messy kuif te creëren.

 • Kapper: je vraagt je kapper om een nette overgang te creëren tussen de zijkanten van je hoofd en je haren bovenop, waarbij de haren bovenop en bij je voorhoofd langer worden gelaten.
 • Stylen: verdeel een medium hold wax, pomade of clay over je haren. Breng je haren op de achterkant van je hoofd naar voren in model en de haren bovenop je hoofd naar achteren zodat de kuif ontstaat.
 • Product: een lichte tot medium hold stylingsproduct. Voor een natuurlijke look gebruik je matterende producten. Als je een strakke kuif wilt kies je voor een pomade op waterbasis met glans.

 

Ivy League

Het Ivy League kapsel is ideaal voor jou als young professional die een zakelijk kapsel zoekt dat tevens makkelijk in model is te brengen en waarmee je kunt variëren.

Ivy League is een variant op de buzz cut waarbij de haren bovenop het hoofd wat langer zijn. Dit zorgt dat je je haren naar wens kunt stylen. Dit kapsel is afkomstig van de “Ivy” colleges in Amerika, waar sport een alledaagse activiteit is. Ivy League kapsels zijn dus ideaal voor ontspanning en inspanning.

  • Kapper: je laat je haren gelijkmatig knippen waarbij de bovenkant wat langer blijft. Je haren lopen netjes over naar de zijkanten en achterkant.
  • Stylen: /
 • Product: om de Ivy league te stylen raden we een haarcrème met lichte hold aan. Dit geeft je net wat extra volume en de minimale hold dat je nodig hebt.

Kort in combinatie met een baard

De combinatie gemillimeterd of kaal met een baard geeft je gegarandeerd een boost in zelfvertrouwen. Deze combinatie zorgt dat de mannelijke eigenschappen in je gezicht extra worden versterkt door de baardgroei.

Let wel dat je een baardstijl uitzoekt die bij je gezicht past. Het is daarbij een langdurig proces want een baard groeit gemiddeld 1.5 centimeter per maand en vereist intensief onderhoud om optimale groei en glans te krijgen.

Medium lange herenkapsels 2018

We spreken van medium lange kapsels als de lengte van de haren de oren voorbij is, meestal vanaf zo’n 10 centimeter. Medium lange kapsels hebben tevens een medium hold nodig om model te krijgen. Als je opstandige of stugge haren hebt gebruik je het beste een strong hold haarproduct. Pomades op waterbasis zijn hierin de beste keuze.

Natuurlijke scheiding

De natuurlijke scheiding is een smart casual haarstijl die voor elke gelegenheid geschikt is. We spreken van “natuurlijk” omdat deze variant niet superstrak en shiny is. De scheiding is een tijdloze haarstijl en behoort tot een van de klassiekers. Een scheiding valt goed te combineren en is daarom geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.

Een scheiding typeert zich door de haren die naar een kant zijn gekamd waardoor een duidelijke scheidingslijn zichtbaar is. Bij langere lengtes krijgen je haren automatisch meer volume.

 • Kapper: afhankelijk of je de scheiding combineert met een undercut of opscheer, laat je de zijkanten en achterkant van je hoofd bijknippen. De haren bovenop je hoofd laat je telkens langer groeien.
 • Stylen: gebruik je vingers op vochtige haren en kies je favoriete kant. Breng je haren vervolgens naar een kant in model terwijl je telkens een medium hold pomade toevoegt. Als je haren niet in model blijven zitten gebruik je het beste een lichte haarspray als laatste stap.
 • Product: medium hold pomade met lage glans of een clay. Haarspray om net dat beetje extra hold te geven.

Slicked back

Slick back kapsels zijn letterlijk “slicked back”, wat duidt op de haren die naar achteren op het hoofd liggen. Slicked back kapsels zijn er in twee varianten: de moderne en de klassieke. Voor de herenkapsels van 2018 zien we dat de moderne variant het meest gekozen wordt.

De klassieke variant is degene waarbij de haren strak op het hoofd liggen, waar de moderne slicked back meer volume heeft. De klassieke slick back breng je in model met een haarkam , de moderne met je vingers. De slick back laat zich makkelijk combineren met een undercut, wat je een opvallende en stoere look geeft.

Deze haarstijl werkt prima voor rechte haartypes. Als je krullen hebt dat is een slicked back helaas niet voor jou omdat het vrijwel onmogelijk is om je haren recht naar achteren te laten vallen, zelfs met een strong hold product en haarspray.

 • Kapper: laat de zijkanten met één lengte trimmen zodat er duidelijk contrast ontstaat met de haren bovenop.
 • Stylen: om extra hold te krijgen gebruik je een pomade op natte haren. Verdeel de pomade en blijf deze met je vingers verdelen terwijl je door je haren blijft gaan. Gebruik een pomade op waterbasis zodat je haren niet te zwaar worden.
 • Product: een pomade met medium hold en medium tot sterke glans. Als je langere haren hebt is een haarspray wellicht nodig om je haren in model te houden gedurende de dag. Haarspray geeft je haren ook wat extra volume.

Moderne pompadour

De Pompadour is een eeuwenoud kapsel, oorspronkelijk in model gebracht door Madame de Pompadour. De moderne variant is qua volume hetzelfde maar wordt gecombineerd met een undercut, wat het verschil tussen de zijkanten en kuif bovenop extra groot maakt.

De Pompadour is een opvallend kapsel voor medium lange haren en geeft je haren een volumineuze kuif. Deze haarstijl vereist een aantal stappen om in model te brengen en is niet voor jou geschikt als je binnen het kwartier klaar wilt zijn met je haren in model brengen.

De Pompadour kies je als je een kapsel zoekt waarmee je wilt opvallen.

 • Kapper: laat de zijkanten en achterkant op gelijke lengte knippen. De overgang van bovenop naar de zijkanten moet geleidelijk zichtbaar zijn.
 • Stylen: zorg dat je haren handdoek droog zijn (licht vochtig). Vervolgens gebruik je een föhn op medium hete stand terwijl je ondertussen met een borstel of je vingers je haren naar achteren blijft stylen. Warm daarna medium tot sterke hold stylingproduct op en verdeel deze door je haren. Het is de bedoeling dat dit product vanaf je hoofdhuid tot aan de uiteindes wordt verdeeld. Als finishing touch gebruik je haarspray om net dat beetje extra hold te geven.
 • Product: medium tot strong hold pomade of wax op waterbasis. Een haarkam of borstel en haarspray.

Fringe

De fringe is een kapsel waarmee je zonder grote ingrepen jouw persoonlijke look kunt veranderen. Het is een ideale haarstijl om mee te experimenteren en er zijn drie opties: de korte, medium lange en hoekige fringe.

De fringe is een haarstijl waarbij de langere haren bovenop naar voren in model worden gebracht en over het voorhoofd vallen.

 • Kapper: afhankelijk van je voorkeur laat je de zijkanten inknippen of op dezelfde lengte trimmen met een tondeuse. De haren bovenop je hoofd worden in een punt geknipt zodat deze in een hoek over je voorhoofd vallen.
 • Stylen: verdeel een gematigde hoeveelheid haarcrème over je haren en leg de focus op de haren bij je voorhoofd. Het is de bedoeling een natuurlijke look te krijgen dus ga gematigd om met de het stylingsproduct.
 • Product: om de natuurlijke look te krijgen pas je een product met lage tot medium glans toe en eveneens lichte tot medium hold. Een haarcrème is de beste optie omdat crème je haren volume geeft in combinatie met een lage glans.

Non chalant herenkapsels

Deze haarstijl is niet specifiek te definiëren behalve dan “niet strak”. Wavy en messy haarstijlen geven je een non chalante en out of bed look.

Je wilt bij messy haarstijlen orde vermijden, wat je automatisch een ongegeneerd kapsel geeft waarmee je zult opvallen. Het is echter wel zo dat je de kunst van het “natuurlijk” toepassen van haarstyling onder de knie moet krijgen. Als je te weinig hold gebruikt dan gaan je haren vrijwel gelijk uit model en als je teveel gebruikt ziet het er niet meer natuurlijk uit.

Practise makes perfect!

 • Kapper: de zijkanten en achterkant in gelijke lengtes laten knippen of scheren. De haren midden op je hoofd wat korter laten knippen. De haren richting de haarlijn bij je voorhoofd langer laten knippen en ongelijk laten inknippen. Je haren horen tot net over je wenkbrauwen te vallen.
 • Stylen: breng een mat haarproduct aan op plekken waar je haren die dag extra opstandig zijn. Meestal moet je wat meer gebruiken rondom de kuif om deze in model te krijgen.
 • Product: een clay met strong hold is de beste manier om je haren op een natuurlijke manier in model te brengen.

Lange herenkapsels 2018

Geduld loont. Want onderzoek laat zien dat, naast de ogen, de lengte van de haren het snelste opvalt. Dit betekend dat mannen met lange haren sneller herkend worden. Voor veel mannen een fijne bijkomstigheid, maar afhankelijk van je karakter kan dit betekenen dat langere haren juist niet voor jou zijn als je niet een erg extraverte persoon bent.

Lange haren geven je een serieuze uitstraling in zowel privé als werksfeer. Langere haren vragen vanzelfsprekend meer onderhoud. Buiten de groeiperiode van zo’n 1.5 cm per maand om is het noodzakelijk om je lange haren optimaal te verzorgen om dode haarpunten tegen te gaan, wat je haren een doffe look geeft. Dit doe je het beste door een conditioner en shampoo te gebruiken die op elkaar afgestemd zijn.

Lange haren geven je tevens extra veel volume, wat je gedurende de dag met een haarcrème in model brengt.

We spreken van lange herenkapsels vanaf een lengte van 20 centimeter, oftewel schouderlengte.

 • Kapper: n.v.t.
 • Stylen: n.v.t.
 • Product: gebruik haarcrème om je haren wat extra volume te geven. Haarcrème trekt in je haren waardoor deze tevens dient als conditioner. Dit zorgt ervoor dat haarcrème je haren gedurende de dag voorziet van de nodige hydratatie, waardoor de gezondheid van je lange haren optimaal is en blijft.

Keuzehulp producten haarstyling

Krullen krijg je op twee manieren: via je genen of via een krultang. De laatste optie vraagt echter veel werk en is voor alledaags gebruik niet praktisch.

 • Kapper: eens in vier weken om dode punten te laten knippen.
 • Styling: gebruik haarcrème om je krullen extra volume te geven.
 • Product: een haarcrème met lichte hold en shine. Je kunt ook een haarspray gebruiken wat extra volume toe te voegen.

Grijze herenkapsels 2018

Komen de eerste grijze haren tevoorschijn? Geen paniek en omarm deze fijne verandering. Grijze haren zijn nu eenmaal een bijkomstigheid van ouder worden en jouw genen bepalen de mate en snelheid waarin je deze verandering doormaakt.

Grijze haren zijn in ieder geval een teken van wijsheid en wordt vandaag de dag gezien dat je levenservaring hebt. Maak daar gebruik van en kies een grijs kapsel dat een aanvulling is op je karakter.

Grijze herenkapsels combineren overigens uitermate goed met een baard. Als je nog niet volledig grijs bent dan heb je een Salt & Pepper combinatie, wat je gegarandeerd een verfijnde look geeft.

Niet alle daags en opvallende kapsels

In een rebelse bui en opzoek naar een kapsel waar je sowieso mee opvalt? Een keer iets radicaals proberen? Wellicht dat een van onderstaande combinaties dan iets voor jou is. Let wel op: je dient over een behoorlijke dosis zelfvertrouwen te beschikken om je goed te voelen bij deze haarstijlen.


Herenkapsels inspiratiegids

Vond je dit artikel interessant? Download deze inspiratiegids dan in .pdf formaat. We hebben de herenkapsels 2018 voor je samengevat in één ultieme inspiratiegids van ultra-hoge kwaliteit:

 • Gratis te downloaden
 • Kapsels voor alle haarlengtes en haartypes
 • Ideaal om als referentie mee te nemen naar je kapper
 • 25 pagina’s met gegarandeerd de mooiste portretfoto’s
 • Op elk moment verderlezen
 • Samengesteld door haarsnijders

Geen spam, beloofd


 

Keuzehulp producten haarstyling


De trendy herenkapsels van vorig  jaar waren:

 • Undercut
 • Buzz cut
 • Hoofd tattooages
 • Kuif
 • French crop
 • Scheiding
 • Moderne slick back
 • Golvend haar
 • Paardenstaart
 • Ingeschoren opscheer (disconnected)


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
98
Shares

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*