Totaal
11
Shares

Ben je op zoek naar een nieuw herenkapsel voor de zomermaanden waar je fris mee voor de dag komt? Laat je inspireren door het lookbook dat we voor je hebben samengesteld op basis van de laatste, trendy herenkapsels.

De selectie is voornamelijk gebaseerd op wat kortere en makkelijkere kapsels welke je makkelijk weer in model kunt brengen na het sporten of zwemmen en vereisen niet al teveel haarstyling.

Have a great looking summer!

Herenkapsel zomer

 


In dit artikel:

Laatste update: 22-04-2018


Kuif

De kuif behoort tot een van de klassiekers en dat is niet zomaar natuurlijk. De kuif is makkelijk te knippen, te onderhouden en in model te brengen. De korte variant vereist daarbij een medium hold en shine pomade om langdurig in model te houden en de kuif geeft je een ongetwijfeld een vlotte uitstraling met minimale inspanning. Als je liever voor de natuurlijke look gaat dan gebruik je het beste een clay met matte finish.

Korte scheiding

De scheiding wordt geassocieerd met een nette uitstraling en is een kapsel waarmee je op elke gelegenheid kunt verschijnen. De scheiding wordt gedragen door mannen uit alle leeftijdsgroepen en is een tijdloze haarstijl welke nog nooit echt ‘uit de mode’ is geweest. Een scheiding creëer je door je haren met een kam naar je favoriete kant te kammen en vervolgens met je vingers bij te werken.

Tip: een strakke scheiding breng je in model door een wet look pomade met een kam te verdelen. Een natuurlijke scheiding creëer je met je vingers en een pomade met matte finish.

Opscheer

Opscheer is een techniek waarbij de haren van kort naar lang worden opgeschoren. Opscheer is daarom enorm makkelijk in onderhoud en vormt de basis voor tal van trendy herenkapsels. Opscheer combineert namelijk perfect met andere kapsels en is om die reden een van de meest favoriete cuts om mee te experimenteren.

Er zijn drie varianten opscheer: laag, welke onderaan de nek begint. Midden, welke in het midden van het hoofd begint en hoog, welke hoger op het hoofd begint waardoor een kale look kan ontstaan (daarom ook wel de bald fade genoemd).

Out of bed

Out of bed haarstijlen zijn bedoelt om zo natuurlijk mogelijk over te komen. Dit lukt alleen als je kapper je haren op ongelijke lengtes inknipt en je genen meehelpen. Out of bed en warrige looks werken het beste met krullende haartypes van medium lengte. Gebruik een haarcrème met lichte textuur om een natuurlijke look te geven en gebruik alleen op lokken die op dat moment opstandig zijn. Gebruik daarbij zo min mogelijk haarstyling.

Keuzehulp producten haarstyling

Undercut

Een undercut lijkt veel op opscheer, met het verschil dat een undercut één gelijke lengte is en opvallend korter is dan de haren bovenop het hoofd. Een undercut combineert prima met je favoriete haarstijl en vraagt eveneens weinig onderhoud.

Overige herenkapsels inspiratie voor de zomer

Herenkapsels zomer Herenkapsels zomer

Herenkapsels zomerPhoto credit: Eric Ward


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
11
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*