Totaal
1
Shares

Natuurlijk blond en niet-zo-natuurlijk blond

Er zijn vanzelfsprekend twee manieren om blonde haren te krijgen. De natuurlijke manier, door een relaxte vakantie te boeken naar een exotisch eiland en een paar weken lang in de zon te liggen zodat UV-straling de pigmenten van je natuurlijke haren aantast. Of als je daar geen tijd voor hebt de niet-zo-natuurlijke manier. In dat geval kun je je haren blonderen.

In deze gids bespreken we de verschillende technieken om je haren te blonderen. We geven je ook een aantal tips waar je op moet letten als je overweegt je haren te blonderen alsook advies hoe je jouw geblondeerde haar kunt onderhouden. Je vindt ook een lookbook die je aan je kapper kunt laten zien ter inspiratie.

Haren blonderen man

» Bekijk ook: lookbook blonde herenkapsels


In deze gids:

Laatste update: 02-03-2018


Waar je op moet letten als je gaat blonderen

Huidskleur en blonderen

Hou rekening met je huidskleur als je je haren gaat blonderen. Probeer voor te stellen welke gradatie blonderen bij je zou passen. Een subtiele kleurtint gebruiken als highlights past over het algemeen bij elke huidskleur. Maar Platina bijvoorbeeld geeft een erg contrasterend beeld bij donkerdere huidstypes. Dit geeft je automatisch extra opvallende look.

Je haarkleur bepaald gradatie

Je haarkleur bepaald in mindere mate of je blonderen kunt overwegen of niet, maar we benoemen het toch even.

Des te donkerder je haarkleur is, des te lastiger het is om je haren te blonderen. Het is mogelijk, maar dan raden wij aan om in ieder geval met een professional te overleggen.

Bij zelf blonderen zul je merken dat het contrast tussen je donkere haren en de lichte tinten gelijk opvalt waardoor het lastiger is om een mooie overgang te creeeren.

Blonderen is persoonlijk

Zoals we eerder benoemde is de manier van blonderen erg persoonlijk. Ga je voor opvallend of subtiel? Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de mensen waar je dagelijks mee te maken hebt (collega’s, vrienden, partner)

Er zijn veel variaties en kleurstellingen. Bekijk daarom voldoende foto’s en voorbeelden zodat je referentiemateriaal hebt. In dit artikel vind je onderaan een lookbook met inspiratie.

Laat jezelf de eerste keer door een professional blonderen. Dit is belangrijk om niet ontmoedigd te worden als de eerste keer zelf blonderen niet is gelukt.

Verschillende manieren van haren blonderen

De meeste mannen kiezen ervoor om natuurlijk blond haar te laten kleuren om een zomerse look te creëren. Het natuurlijk laten blonderen is een minder opvallende manier van blonderen en je zit niet gelijk vast aan een bepaalde kleur. Je kunt er naderhand ook voor kiezen om je haren bij te laten kleuren.

Highlights

Om de best mogelijke, natuurlijke kleurtinten te krijgen wordt de highlight-techniek gebruikt. Highlights worden gemaakt met behulp van folies. Jouw kapper zal haarlokken willekeurig selecteren en de toe te passen kleur aanbrengen. Deze methode zorgt voor een meer natuurlijke look. Het doel van de highlights is de algehele look van het haar op te lichten, zodat de geverfde lokken mooi mixen met de rest van het haar. Op deze manier ontstaan er opvallende contrastkleuren.

Als je een excentrieke persoon bent en wél echt wilt opvallen kun je er voor kiezen om je haren volledig te blonderen. Je maakt dan echt een statement en je bent niet bang om het middelpunt van de aandacht te staan. Neem goed de tijd om de uitendelijke kleur te selecteren, want je haren binnen korte periode meerdere keren blootstellen aan de chemicalien die nodig zijn om te blonderen is niet aan te raden. Let daarbij ook op de uitgroei waar je mee te maken krijgt (zo’n 1,5 centimeter per maand).

Haren blonderen man

Volledig blond

Volledig geblondeerd ben je als er geen natuurlijke kleur overblijft in je haren. Je natuurlijke pigmentkleuren van je haren zijn opgelost door het bleekmiddel. Dit is een gewaagde methode en je moet wel heel zeker zijn van je zaak als je dit aandurft.

 

Sunkissed blonderen

“Sunkissed”-geblondeerd heb je wanneer je haren geblondeerd zijn door uit de losse pols te blonderen. Het doel is om lichtere uiteinden te creëren door het bleken bleken vanuit een donkere haarwortel. Deze techniek is subtiel en laat het haar lijken alsof het is verkleurd door de zon. De aanpak werkt het beste met haren van medium lengte of langer.

Zelf je haren blonderen

Je kunt ook zelf thuis blonderen. Maar let hier wel even mee op. Blonderen is een techniek die enige feeling vereist dat direct invloed heeft op het resultaat.

Wil je de uitdaging toch zelf aangaan? Gebruik dan een citroensapbrouwsel en de zon.

Benodigd recept om te blonderen:

 • Citroensap
 • Gekookt water
 • Spuitbus of tandenborstel
 • Olijfolie
 • Natuurlijke zon

Wees voorzichtig: je haren kunnen geel uitslaan als het citroensap te lang blijft zitten.

En zo ga je vervolgens te werk:

 1. Meng 100ml citroensap met 100ml gekookt water in een kop en laat de vloeistoffen eventjes op elkaar inwerken.
 2. Giet het mengsel vervolgens over in de spuitbus.
 3. Spuit vervolgens licht en gelijkmatig het mengsel over je haren. Begin altijd bij de wortel en werk zo verder tot aan de punt.
 4. Laat je haren vervolgens natuurlijk opdrogen in de zon
 5. Eens je haren droog zijn smeer je de olijfolie in om je haren van voldoende vitaminen te voorzien (het citroensap droogt je haren erg uit namelijk)
 6. Laat je haren even intrekken in de olijfolie
 7. Was je haren grondig uit
 8. Gebruik voedende conditioner als laatste stap

Tip: Leg extra nadruk op de haren rondom je gezicht voor een extra zonnige uitstraling

Tip: Wil je enkele lokken blonderen dan kun je het beste een tandenborstel gebruiken in plaats van een spuitbus

Onderhouden van je blonde kapsel

Conditioner voor vitaminen

Gebruik van een conditioner is noodzakelijk. Een conditioner brengt namelijk de nodige mineralen over in je haren. Conditioner breng je na het wassen van je haren aan en laat je het beste even intrekken. Geblondeerd haar is overigens droger dan normaal haar vanwege het gebruik van chemicalien (peroxide onder andere).

Conditioner

» Voedende conditioners voor optimale verzorging bestel je vanaf  €10,99 via de Trendheads webshop

Haarmasker

Een haarmasker is een extraatje die wij je als artificieel blonde man aanraden. Een haarmasker geeft je haren belangrijke voedingsstoffen en hydrateren je haren. Hydratatie is belangrijk om dode haarpunten en haarbreukjes tegen te gaan. Zeker als je lange haren hebt is een haarmasker aan te raden.

Uitgroei van geblondeerd haar

Uitgroei ontkom je niet aan. Je hoeft uitrgroei echter niet als nadelig te zien, afhankelijk van je voorkeur. Donkere haarwortels zien er niet perse slecht uit als je een opvallend contrast wilt hebben.

Als je wel liever de no-roots look ambieert dan zul je ongeveer elke twee weken je haren opnieuw moeten laten blonderen. Tja…

Haren blonderen man sun kissed


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
1
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*