Totaal
1
Shares

Beste scheerapparaat 2018

In deze uitgebreide koopgids begeleiden wij jou naar een keuze voor het beste scheerapparaat dat bij je past. De selectie is gebaseerd op een aantal belangrijke eigenschappen en we vergelijken de beste scheerapparaten die op dit moment in 2018 te koop zijn. We hebben de koopgids gesplitst in twee delen: een informatief deel en een overzicht met productreviews.

We raden je aan om beide delen goed te lezen zodat je beste keuze kunt maken. Het “beste scheerapparaat” is namelijk niet voor iedereen gelijk en bepaalde factoren hebben sterke invloed op je uiteindelijke, en vooral persoonlijke keuze.

We hopen je op deze manier goed te kunnen informeren zodat je bij aankoop gegarandeerd bent van een scheerapparaat waar je de komende jaren met plezier gebruik van zult maken.

» Gelijk naar de vergelijkingstabel beste scheerapparaat


In deze koopgids:

Laatste update: 11-06-2018


Voor wie is deze koopgids bedoeld?

Grote kans dat jij een koopgids omtrent het beste scheerapparaat niet voor jezelf leest maar voor je partner of vader. Elektrische scheerapparaten worden namelijk opvallend veel als cadeau gegeven en je wilt in dat geval natuurlijk een goede keuze maken. Het gebeurt namelijk vaak dat elektrisch scheren “niet bevalt” en dat mannen terugvallen op scheermesjes. Dat is zonde en ligt meestal niet aan elektrisch scheren in het algemeen, maar aan het apparaat dat niet goed afgestemd is op de persoon.

Als je deze gids leest omdat je de overstap wilt maken van traditioneel nat scheren naar elektrisch scheren dan bieden we je uitgebreide achtergrondinformatie en afwegingen zodat je erachter komt of elektrisch scheren inderdaad iets voor jou is.

Doorheen deze gids stellen we een aantal vragen waardoor je bij de beste keuze uitkomt. Enige zelfkennis en van je partner of vader is dus vereist. Denk hierbij aan het type baardgroei, de sensitiviteit en het te besteden budget.

We presenteren een selectie beste scheerapparaten voor elke situatie en willen je zo een compleet mogelijk overzicht geven.Philips OneBlade QP6520

Betrouwbaarheid van deze koopgids en onze recensies

Zoals je misschien inmiddels van ons gewend bent zijn de keuzes die we in deze koopgids presenteren voortgekomen uit nauwkeurig uitzoekwerk op basis van de laatste trends en de nieuwste producten binnen uiterlijke verzorging markt.

Ter verificatie hebben we reviews bekeken van de gevestigde merken, websites van influencers en onafhankelijke review sites gelezen en handleidingen erbij gepakt. Alszijnde extra check hebben we gebruikersreviews van verschillende sites (Coolblue, bol, product reviews, …) met elkaar vergeleken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de functie en gemakken van de apparaten.

We hopen je op deze manier gerust te stellen en te helpen bij het kiezen van een scheerapparaat die je de komende jaren optimaal resultaat zal garanderen.

Note: we updaten deze koopgids periodiek in het geval van nieuwe inzichten of lancering van scheerapparaten.

Goed om vooraf te weten

De gevestigde merken zoals Philips, Braun, Remington en Panasonic geven je een niet-goed-geld-terug garantie. Ondanks richtlijnen en advies telt jouw persoonlijke ervaring met een bepaald type scheerapparaat het meeste. Voelt het gebruik toch niet helemaal goed? Ruil het apparaat dan in en test de volgende. De investering in een nieuw scheerapparaat is aanzienlijk en het is belangrijk dat je een apparaat de komende jaren kunt gebruiken zonder irritaties.

De meeste scheerapparaten zijn water resistant. Dit betekend dat je deze apparaten onder de douche kunt gebruiken, makkelijker kunt schoonmaken en dat je nog steeds scheerschuim, gel of mousse kunt gebruiken.

Scheerapparaten geven tegenwoordig een goed en glad resultaat, maar komen nog steeds niet in de buurt van het resultaat bij gebruik van een traditioneel scheermes. Dat kan ook niet anders want er dient bescherming aanwezig te zijn tussen de scheermessen en de huid. Omdat er geen contact is tussen huid en mes, zorgt dit automatisch voor een limiet in afsnijden en als je een doorgewinterde scheermes gebruiker bent dan zul je dit verschil in gladheid gegarandeerd merken.

Zodra je wisselt van scheren met een mes naar elektrisch dan heeft je huid een paar scheerbeurten en weken de tijd nodig om aan te passen aan de nieuwe methode. Waarom? Daar is geen verklaring voor, maar het is echt zo en je zult merken dat je huid de eerste paar keer een stuk gevoeliger is. Misschien ligt het aan de beweging, de techniek of manier waarop je scheert. Dit betekend dus niet dat het apparaat slecht is of dat deze nieuwe manier van scheren niet bij je past. Geef het even de tijd.

Elke manier van scheren werkt op hetzelfde principe: snijden. Hoe gladder het mes, hoe beter het resultaat. Dit betekend ook dat elk mesje even glad scheert. Sommige fabrikanten brengen scheersystemen met 7 mesjes uit en dit zou een “beter resultaat” geven. Dit zijn louter marketingtermen en het aantal mesjes heeft geen invloed op het uiteindelijke resultaat.

Premium scheersystemen worden geleverd met een reinigingsstation. Een reinigingsstation wordt gebruikt om de scheerkoppen in de klikken en automatisch te reinigen. Meestal dient deze tevens als oplader.

Beste elektrische scheerapparaten

Is elektrisch scheren iets voor jou?

Zoals net kort benoemd zijn elektrische scheerapparaten een geliefd product om cadeau te doen, met name rond de feestdagen en Vaderdag. Dat is begrijpelijk, want het is een cadeau voor uiterlijke verzorging waardoor je jezelf goed voelt. Tenminste, als je een scheerapparaat koopt dat is afgestemd op jou als persoon.

Elektrische scheerapparaten zijn rond de jaren 60 populair geworden vanwege de belofte om overal te kunnen scheren. De apparaten waren namelijk te gebruiken zonder scheerschuim en kwast, dit in tegenstelling tot de traditionele manier van scheren. Daarbij gaf een modern scheerapparaat destijds de associatie met een moderne en vooral verzorgde man.

De nieuwste generatie scheerapparaten zijn nog verder doorontwikkeld en op elk vlak aanzienlijk verbeterd. De meeste apparaten zijn geschikt voor zowel droogscheren als nat scheren waardoor je de keuze hebt om gel of mousse te gebruiken. Daardoor kun je dus kiezen om ’s ochtends snel in de auto te scheren of tijdens het douchen.

Voor frequente reizigers is een elektrisch scheerapparaat een must have. Scheerapparaten gaan bij regulier gebruik minimaal twee weken mee en je hebt geen restricties betreft handbagage omdat je geen losse scheermesjes, schuim en scheergel e.d. bij je hebt.

Een ander aspect is het uiterlijk. Een strak, modern ontwerp met blinkende scheerkop en ergonomische grip is voor veel mannen een reden om een elektrisch scheerapparaat te kopen: hij staat mooi in de badkamer. Maar het ontwerp zorgt ook dat het apparaat perfect in de hand ligt tijdens gebruik. Dit geeft je de precisie die nodig is om moeilijke contouren zoals de neklijn of rond de mond moeiteloos te kunnen scheren.

Onderhoud van een elektrisch scheerapparaat is te verwaarlozen. Mesjes en scheerkoppen hoeven niet geslepen te worden en schoonmaken is aanzienlijk sneller omdat de apparaten waterbestendig zijn. Weet wel dat de scheerkop van vibrerende varianten erg fragiel zijn. Kleine stootjes veroorzaken deukjes en in dit geval moet je de scheerkop gelijk vervangen want de werking is beduidend minder. De meeste fabrikanten leveren een beschermkapje en we raden je aan deze altijd te gebruiken.

Heb je last van irritatie of ingegroeide haartjes met je huidige scheermethode? Wissel dan van mes naar apparaat en geef je huid een paar scheerbeurten de tijd. Je zult merken dat je aanzienlijk minder irritaties ervaart.

Ongeacht of je een voorkeur hebt voor een scheermes of apparaat, een scheerapparaat wint het qua gemak altijd. Het enige verschil zit in het resultaat: een scheermes scheert altijd gladder dan een apparaat omdat de afstand tussen huid en mes kleiner is. Dit verschil is érg klein, maar toch merkbaar.

Voordelen elektrisch scheren samengevat:

 • Aanzienlijk sneller dan scheren met mesjes
 • Nat en droog scheren
 • Mogelijkheid overal te scheren omdat je geen voorbereiding nodig hebt
 • Weinig onderhoud vanwege hoogwaardige onderdelen
 • Meenemen in handbagage

Philips Oneblade Scheermes

Overwegingen omtrent eigenschappen: welk type apparaat past bij jou

De keuze voor het beste scheerapparaat vandaag de dag is enorm. Naast de bekende merken zoals Philips, Braun en Remington zijn er een legio aan merken en zij beloven allemaal het meest gladde resultaat.

De keuze van het merk is zeker belangrijk voor de garantie en kwaliteit. Maar binnen de markt voor scheerapparaten heb je de keuze uit twee systemen: vibrerend of roterend en je voorkeur voor nat scheren of droog scheren.

Onderstaand bespreken we de verschillen in detail zodat je verder in de koopgids een betere keuze kunt maken bij de recensies van de apparaten zelf.

Vibrerend of roterend

Elektrische scheerapparaten zijn er in twee varianten: vibrerend en roterend. Tegenwoordig geven beide systemen je een uitstekende ervaring, gebruiksgemak en natuurlijk een glad resultaat, maar…

Het verschil in keuze zit in jouw persoonlijke scheerroutine, type baardgroei en type huid. Het ene systeem werkt vanwege de inwendige werking namelijk net wat beter dan de andere.

Vibrerende (oscillerende) scheerapparaten refereren naar de werking van de scheermesjes. Deze worden op een trillende manier in beweging gebracht en produceren daardoor aanzienlijk meer geluid. De mesjes worden beschermd door een dun, lichtmetalen ‘vliesje’ dat geperforeerd is. Tijdens het scheren komen de haartjes rechtop te staan in deze gaatjes in het apparaat waardoor de onderliggende mesjes deze glad kunnen afscheren. Vibrerende scheerappareten geven dus een gladder resultaat dan roterende systemen. Als je zoekende bent naar een manier om met precisie je snor, baard, neklijn of bakkebaarden te scheren, dan is een vibrerend systeem de beste optie.

Roterende scheerapparaten herken je aan drie of vijf ronde of driehoekige scheerkoppen met daarin mesjes die ronddraaien. De scheerkoppen werken afzonderlijk van elkaar wat het mogelijk maakt de contouren van je gezicht beter te volgen en aan te voelen. Je dient een roterend scheerapparaat te gebruiken door cirkelvormige beweging te maken en deze manier zorgt dat de haren in de openingen in de scheerkoppen terecht komen waardoor deze worden afgesneden. Roterende scheerapparaten bieden dus extra gemak omdat je moeiteloos de contouren van je kaak, wangen en nek kunt bereiken. Als je veel gezichtsbeharing hebt dan is een roterend apparaat de beste optie.

Verschil viberende en roterende scheerapparaten

Gebruik een roterend scheerapparaat wanneer je:

 • Dikke, stugge haren hebt
 • Volle baardgroei
 • Langere haren scheert (+3 dagen groeilengte)
 • De groeirichting van de haren naar alle kanten hebt
 • Niet-gevoelige huid met over algemeen weinig irritaties
 • Moeite moet doen om je neklijn te scheren
 • Het harde geluid van oscillerende apparaten vervelend vindt

Gebruik een vibrerend scheerapparaat wanneer je:

 • Liefst dagelijks scheert
 • Een extra glad scheerresultaat wilt
 • Lichte tot normale baardgroei hebt
 • Rechte groeirichting hebt
 • Precisie scheerbeurt nodig hebt
 • Makkelijk wilt schoonmaken

Gebruik een elektrisch scheerapparaat wanneer je:

 • Last hebt van razor burn. Op microscopisch niveau beschadigd een scheermes de huid omdat het mes bij elke beweging een miniscuul laagje wegsnijdt. Dit effect verdwijnt volledig bij het gebruik van een elektrisch scheerapparaat vanwege de bescherming op de scheerkoppen.
 • Last hebt van irritaties of ingegroeide haartjes. Scheermesjes snijden haartjes dusdanig dicht op de huid af dat de scherpe haarpuntjes terug de huid in kunnen groeien. Omdat scheerapparaten minder dicht op de huid kunnen scheren zul je minder snel last hebben van ingegroeide haartjes.
 • Weinig tijd hebt om te scheren. In alle opzichten is elektrisch scheren sneller.

Nat scheren of droog scheren?

Als je de switch maakt van traditioneel scheren met een scheermesje of mes dan is de keuze voor een scheerapparaat waarmee je kunt nat scheren net wat logischer. Wellicht is de stap wat kleiner en heb je al een voorkeur voor het gebruik van scheerschuim of gel. Als je last hebt van een gevoelige huid dan kan het gebruik van gel of schuim irritatie verminderen en kies je dus beter voor eentje die je onder de douche kunt gebruiken.

Scheerapparaten die water resistant zijn kun je tevens gebruiken onder de douche. Dit type apparaat kun je vanzelfsprekend ook wat makkelijker schoonmaken omdat je geen borsteltjes nodig hebt om de gebieden tussen de scheerkoppen te bereiken.

Nat scheren met elektrisch scheerapparaat

Opzetstukken en variaties

De selectie voor het beste scheerapparaat in deze koopgids beschikken in de meeste gevallen over een precisietrimmer. Deze opzetstukken (of geïntegreerd in de scheerkop) kun je gebruiken om contouren rondom de mond, snor of baard bij te werken. Nog handiger is om deze opzetstukken te gebruiken bij (te) lange haren. Kortere haartjes zorgen voor minder weerstand tussen scheerkop en huid en geven je een merkbaar makkelijkere scheerbeurt.

Displays met daarop het batterijniveau en de actieve scheerstand komen ook steeds vaker voor.

Onderhoud en vervangen van onderdelen

Om zo lang mogelijk te genieten van een gladgeschoren gezicht dien je het apparaat met regelmaat te onderhouden. Beide systemen vangen de haartjes op, wat zorgt voor ophoping van haren en dode huidcellen.

Onderhoud van roterende systemen gaat wat lastiger omdat de koppen losstaand van elkaar losgemaakt moeten worden. Vervolgens heb je een borsteltje nodig om het meeste vuil te verwijderen (tenzij je direct na elke scheerbeurt afspoelt en in het reinigingsstation zet).

De scheerkoppen van vibrerende systemen koppel je in zijn geheel los om schoon te maken of te vervangen en zijn daarom net wat makkelijker in onderhoud.

Bij regelmatig gebruik dien je een scheerkop om de twee jaar te vervangen.

Er zijn ook onderhoudsmiddelen te koop zoals spray en vloeistof. Bekijk een overzicht van alle schoonmaakmiddelen hier.

Prijskaartje

De initiële investering van een scheerapparaat is voor de betere modellen aanzienlijk. Ook al zijn er budget keuzes onder de €50, voor de meeste uitvoeringen betaal je al snel €100 en als je van absolute premium wilt gaan dan kom je uit rond de €250. We raden je daarom sterk aan om gebruik te maken van het retourbeleid van de merken. Meestal heb je 30 tot 60 dagen de tijd om het apparaat te testen en je wilt zeker zijn dat je jouw keuze de komende jaren blijft gebruiken.

Let bij het testen goed op hoe je huid reageert, hoe het apparaat in de hand ligt en of je tevreden bent met het gladde resultaat. Vraag jezelf af of je je goed voelt als je het apparaat vaak zult gebruiken. Denk daarbij aan hoe vaak je deze meeneemt op reis en de plek waar je jezelf scheert: nat of droog?

De modellen die wij getest hebben variëren van €50 tot €275.

Let op: de scheerkop dien je bij regelmatig gebruik om de twee jaar te vevangen. De prijzen daarvan varieren van de €35 tot €75. Hou daar even rekening mee.

Braun Series 9

Beste scheerapparaat overzicht

MerkModelBaardgroeiBatterijduurSelectie Prijs 
BraunSeries 5 (5160)Licht - medium50 min.Beste vibrerend€169Lees review
PhilipsSeries 7000 (S7710)Licht - medium50 min.Beste roterend€160Lees review
BraunSeries 9 (9291)Licht - zwaar50 min.Meest verkocht€259Lees review
PhilipsSeries 9000 (s9711)Licht - zwaar60 min.Zware baardgroei€279Lees review
PhilipsOneBlade (QP6520)Licht - medium90 min.Budget€59Lees review
RemingtonF9200Licht - zwaar120 min.Op reis€69Lees review

Met bovenstaande selectie scheerapparaten maak je ongetwijfeld een goede keuze en de apparaten zin stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit.

Het uiteindelijk kiezen van het beste scheerapparaat is een persoonlijke keuze. Beslis voor jezelf wat belangrijker is: scheer ik onder de douche? Vereis ik lange batterijduur omdat ik veel reis? Heb ik een gevoelige huid? Wat is mijn budget?

Het beste is om te kijken naar de eigenschappen van het apparaat en te beslissen welke het beste bij jouw persoonlijke situatie passen.

We hebben voor elke review de volgende eigenschappen met elkaar vergeleken:

 • Glad resultaat (algemene kwaliteit van de scheerbeurt)
 • Oplaadtijd en batterijduur
 • Draadloos te gebruiken
 • Extra’s zoals opzetstukken, opberghoesjes, …
 • Design
 • Ergonomie / grip
 • Prijs

Beste scheerapparaat vibrerend: Braun Series 5 5160s

De keuze om de Braun Series 5 te kiezen als beste all rounder is vanwege de perfecte mix aan praktische eigenschappen en extra’s waardoor dit apparaat door vrijwel iedereen te gebruiken is. Braun is een van de beste merken op het gebied van scheerapparaten en met de Series 5 wordt dat extra sterk bevestigd.

De Series 5 is volledig waterdicht, wat betekend dat je het apparaat kunt gebruiken waar en hoe jij wilt: in de douche, met of zonder scheerschuim of droog. De accuduur is ruim 45 minuten en het bijgeleverde laadstation zorgt dat het apparaat een mooi plekje krijgt in de badkamer en tevens altijd klaar is voor een scheerbeurt.

De scheerkop bestaat uit 2 midden bladen en een middentrimmer. Deze combinatie zorgt dat moeilijke plekjes makkelijk te bereiken zijn en lichte tot middelzware baardgroei moeiteloos wordt gladgeschoren. De uitschuifbare precisietrimmer gebruik je om de bakkebaarden bij te werken en zodra je klaar bent maak je het apparaat onder de kraan schoon.

» Bestel de Braun Series 5 5160 via Coolblue voor €169 met €30 cashback. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Glad resultaat bij: lichte tot medium baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter

 • + Minimale irritatie bij droogscheren
 • + Volgt moeiteloos contouren en moeilijke plekken
 • + Toegevoegde precisietrimmer is toch wel erg handig
 • + Inclusief beschermkap en onderhoudsborstel
 • – Geen reinigstation, dus vereist iets meer schoonmaken

Beste scheerapparaat roterend: Philips Series 7000 S7710

Philips Series 7000 is een van de beste all around apparaten dat je op dit moment kunt kopen. Philips heeft inmiddels een sterke positie verworven binnen de markt voor scheerapparaten en de Series 7000 met drie scheerkoppen is wat ons betreft een van de beste aankopen.

Veel gebruikers reviews prijzen de Series 7000 vanwege het gladde resultaat. De scheerkoppen bewegen losstaand van elkaar en ook vanuit het scharnier van de kop zelf. Dit zorgt voor een extra grote bewegingsradius wat inderdaad zorgt voor een aangename ervaring en extra glad resultaat.

De 7000 Series kenmerkt zich door een modern design met strakke lijnen en een erg fijne grip tijdens gebruik. Het bijgeleverde reinigingsstation maakt dat je de koppen niet zelf hoeft schoon te maken. Extra accessoires zoals een hard case reistas, precisie opzetstuk en reinigingsstation geven een totaaloplossing. Dat alles voor een prijs van €160.

» Bestel de Philips Series 7000 S7710 via Coolblue voor €160 met €30 cashback. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Glad resultaat bij: lichte tot medium baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Wet shave / Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter

 • + Reinigingsstation maakt scheerkoppen erg goed schoon
 • + LED indicator verteld je accuduur
 • + Toegevoegde precisietrimmer werkt nauwkeurig en naar verwachting
 • + Inclusief hard care reisbescherming
 • – Geen exta opzetstuk om baard te trimmen

Meest verkochte scheerapparaat: Braun Series 9 9291CC

In een koopgids voor beste scheerapparaat kan het meest verkochte scheerapparaat van Nederland natuurlijk niet ontbreken. Braun bewijst met de Series 9 9291CC dat zij een dominante positie weten te behouden onder de Nederlandse man.

Deze variant van de 9 series van Braun beschikt over de laatste tech en gadgets en behoort daarmee tot de topklasse in zowel functie als design. De strakke afwerking en kleurpalet van zilver, chroom en zwart geven het apparaat een luxueuze uitstraling.

De hoogwaardige scheerkop bestaat uit vijf elementen die afzonderlijk van elkaar werken wat zorgt voor een uitzonderlijk resultaat. Dit zorgt dat je elk deel van hals en gezicht moeiteloos bereikt en zo strak mogelijk wordt afgesneden. Het middelste (gouden) deel vibreert en snijdt stugge baardharen moeiteloos weg.

Bijgevoegde extra’s zoals een opberghoesje en laadstation zorgen voor een totaalpakket.

» Bestel de Braun Series 9 9291CC via Coolblue voor €259 met €60 cashback. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Glad resultaat bij: lichte, medium en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Nee
 • Wet shave / Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter

 • + Reinigingsstation zorgt voor optimaal onderhoud van de scheerkoppen
 • + LCD indicator display tot op minuut nauwkeurig
 • + Scheerelementen zoals de trimmer en scheerkop werken afzonderlijk van elkaar
 • + Inclusief stijvolle beschermhoes voor op reis
 • – 1 scheerstand, waardoor je de scheerkop niet kunt afstellen voor een gevoelige huid

Beste scheerapparaat voor zware baardgroei: Philips Series 9000 S9711

Wat ons betreft een onmisbare toevoeging aan deze lijst voor mannen met zware baardgroei. De Philips Series 9000 met speciaal ontwikkelde scheerkop om stugge baardharen aan te pakken. De scheerkop beweegt in 8 richtingen en zorgt dat haartjes eerst omhoog komen te staan alvorens deze af te scheren. De drie scheerkoppen bewegen afzonderlijk van elkaar waardoor je lastige gebieden makkelijk bereikt.

Na het scheren plaats je het apparaat in het reinigingsstation welke de scheerkoppen schoonmaakt, smeert én droogt. Je hoeft verder dus weinig moeite te doen om het apparaat in topconditie te houden. De scheerkoppen bescherm je tevens door het gebruik van het meegeleverde, chique reistas.

Besluit je om je volle baard te laten staan en te trimmen? Dat kan met het meegeleverde opzetstuk. Deze is speciaal gemaakt om je baard op lengte te houden en bij te scheren waar nodig.

» Bestel de Philips Series 9000 S9711 via Coolblue voor €279 met €80 cashback. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Glad resultaat bij: zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Wet shave / Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 60 minuten

Goed en kan beter

 • + Verschillende standen om de kracht van de scheerkoppen aan te passen naar de lengte van de baard
 • + LCD indicator display 
 • + Reinigingsstation onderhoudt apparaat volledig
 • + Inclusief beschermhoes voor op reis
 • – Geen precisietrimmer

Beste scheerapparaat budget: Philips OneBlade QP6520

De OneBlade is een nieuwkomer en opvallend strak scheermes van Philips. De Oneblade is de laatste jaren populair geworden vanwege zijn innovatieve scheerblad, prijs en gebruiksgemak.

Je herkent de OneBlade aan het opvallende, uitgerekte ontwerp met display. De OneBlade is uitgerust met een vlijmscherp, enkelvoudig mes welke niet op de huid scheert. Dit zorgt voor een aangename scheerbeurt waarbij de kans op irritatie en ingegroeide haartjes minimaal is.

De scheerkop beweegt in twee richtingen mee en is bedoeld om je baard vrijwel glad te scheren, of tot op 10milimeter met het bijgeleverde opzetstuk. De OneBlade is daarmee ook ideaal om een stoppelbaard bij te werken. De accu is binnen 60 minuten helemaal opgeladen en geeft je vervolgens 1,5 uur gebruik.

» Bestel de Philips OneBlade QP6520 via Coolblue voor €59. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Glad resultaat bij: lichte tot medium baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Wet shave / Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 90 minuten

Goed en kan beter

 • + Flexibel mes volgt moeilijke gebieden van de hals en gezicht
 • + Innovatief scheerblad en ontwerp
 • + Speciaal gemaakt voor gevoelige huid
 • + Minimale kans op irritatie
 • – Scheert minder glad dan andere elektrische apparaten

Beste scheerapparaat voor op reis: Remington F9200

Reis je regelmatig en heb je beperkte ruimte vanwege bagage? Dan is de Remington F9200 de beste optie vanwege zijn langdurige gebruik op een volle batterij. De F9200 kun je namelijk 120 minuten lang op volle kracht gebruiken alvorens op te moeten laden.

Remington maakt hoogwaardige scheerapparaten en de F9200 is een van de favorieten. De scheerkop bestaat uit twee snijbladen en eveneens twee middentrimmers. Met de combinatie scheerkop en Turbo-modus scheer je lichte tot zware baardgroei weg en zullen gladde wangen ongetwijfeld het resultaat zijn.

Het apparaat is tevens waterdicht waardoor je op vakantie midden in de zee kunt scheren, bijvoorbeeld.

» Bestel de Philips OneBlade QP6520 via Coolblue voor €69. Vandaag bestelt, morgen in huis. 30 dagen bedenktermijn.

Eigenschappen

 • Glad resultaat bij: lichte, medium en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Wet shave / Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 120 minuten

Goed en kan beter

 • + Boost modus om stugge haren te scheren
 • + Kwalitatieve scheerkop
 • + Bereikt contouren van hals en kaak
 • – Geen extra opzetstukken en accessoires

Samenvatting

We spenderen zo’n 6 maanden van ons leven voor het staan van de badkamerspiegel. De keuze voor het beste scheerapparaat moet dus weloverwogen zijn en precies aansluiten bij jouw eigen situatie.

Elektrische scheerapparaten zijn tegenwoordig in elk opzicht beter dan de traditionele manier van scheren met een scheermes, met uitzondering dat het resultaat vanwege technische beperking altijd iets minder glad zal zijn. De initiële investering kan afschrikken, maar een scheerapparaat dat bij je past betaald zichzelf terug in tijd en comfort.

Betreft de bekende merken zijn er twee duidelijke winnaars: Philips en Braun. De twee merken leveren gelijkwaardige topkwaliteit apparaten met de laatste opties en accessoires.


Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
1
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*