Totaal
5
Shares

Kapsels passend bij jouw gezicht

En hoe wil je het vandaag geknipt hebben?

Wanneer je naar de kapper of barbier gaat kun je deze vraag als vervelend ervaren. Tenminste, als je niet van tevoren een gameplan hebt waarin je duidelijk hebt hoe en wat jij precies wilt. Je kunt jouw kapper natuurlijk zelf met een voorstel laten komen, wat in de meeste gevallen ook goed uitpakt. Even er van uitgaande dat jouw kapper ook naar de eigenschappen van je gezicht kijkt zoals vorm, proporties alsook de structuur van je haar en je kaaklijn. Of je kunt zelf jouw wensen voorleggen als je goed voorbereid bent.

Het kiezen van een nieuw kapsel kan een uitdaging zijn als je niet goed weet welk kapsel het beste bij jouw gezichtstype past. Speciaal voor jou hebben we daarom dit artikel geschreven waarin we verschillende trendy herenkapsels kiezen die het beste passen bij jouw gezichtstype. Zo kun je jouw kapper de eerstvolgende keer een aantal voorbeelden laten zien van hoe je jouw kapsel wilt hebben.

Kapsels passend bij gezicht

Opmerking: dit artikel geeft een aantal richtlijnen op basis van input dat we hebben gekregen van kappers en barbiers. Het is natuurlijk niet zo dat een bepaald kapsel specifiek bij een aantal gezichtsvormen past. De keuze hierin is vanzelfsprekend helemaal aan jou. Wij geven alleen maar een advies en voorbeelden.

Weet je niet zeker welk type gezicht je hebt? Lees dan hoe je jouw gezichtstype kunt bepalen.

In dit artikel:

Laatste update: 13-09-2017


Het vinden van inspiratie voor je nieuwe kapsel op basis van jouw gezichtstype

Dus je bent uitgekeken op je huidige coupe. Waar vindt je dan de inspiratie voor je nieuwe look?

De makkelijkste manier om inspiratie te vinden is door de Trendheads inspiratiegids te downloaden. Dit is een gratis, super hoge kwaliteit inspiratiegids waarin de meest populaire kapsels gepresenteerd zijn. Ideaal om mee te nemen naar je kapper of op een later tijdstip verder te lezen.

» Download de inspiratiegids

Wil je liever weten welke kapsels op dit moment populair zijn? Laat je dan inspireren door de herenkapsels van 2018.

Je hoeft tegenwoordig weinig moeite te doen om geïnspireerd te raken als het aankomt op fashion en vanzelfsprekend de laatste trends betreft herenkapsels. Films en series zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor het neerzetten van personages die veelal uitgroeien tot stijliconen. Beroemdheden, sport en bijhorende cultuur zorgen ervoor dat wij beïnvloed worden. Daarbij zijn ontelbaar veel online bronnen die je kunnen helpen, zoals onder andere natuurlijk onze eigen uitgebreide artikelen over alle soorten herenkapsels die boordevol inspiratie staan met de meest uiteenlopende trendy stijlen.

Als je eenmaal een stijl hebt gevonden waar jij je aan durft te wagen raden wij aan deze gewoon mee te nemen naar je kapper of barbier. Er is geen betere manier om je kapper duidelijk te maken wat je wilt door hem een aantal voorbeelden te laten zien. De kapper zal zelf aangeven wat wel of niet mogelijk is.

» Lees ook: waardevolle tips voor het verzorgen van jouw haren

Kapsels voor een ovaal gezicht

Een ovaal gezichtstype wordt door het merendeel van de vrouwen gezien als het ideale gezichtstype. Dat is natuurlijk geheel subjectief, maar je hebt geluk want met een ovaal gezicht kun je de meeste kanten op qua kapsels. Door de symmetrie en goede verhoudingen kun je met een ovaal type gezicht de meeste trendy kapsels uitproberen zonder met een slecht gevoel bij de kapper naar buiten te stappen.

Er zijn natuurlijk wel een aantal kleine zaken waar je het beste op let om je gezicht het beste tot zijn recht te laten komen. Het beste is om je voorhoofd zoveel mogelijk vrij te houden waarmee je je haren automatisch naar achter kamt. Het meest gekozen kapsel is de klassieke, kortere cut: kort op de zijkanten en langer op de bovenkant, en met regelmaat een duidelijke scheiding.

Je wilt haar dat naar voren valt vermijden. Teveel haar op het voorhoofd verzacht namelijk de ovale eigenschappen en zorgen voor een gezicht dat juist ronder oogt.

Een glad geschoren gezicht gaat prima gepaard met een ovaal gezicht omdat je geen oneffenheden of ongelijkheden probeert te verbergen. Een baard is dus optioneel.

 

Ovaal gezichtstype

Kapsels passend bij een ovaal gezichtstype:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

  • Een fringe (oftewel pony / bangs)

Kapsels voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezichtstype wordt beschouwd als het meest mannelijke gezichtstype vanwege een sterk zichtbare kaaklijn en gelijke verhoudingen.
Net zoals bij een ovaal gezicht heb je veel keus en kun je met weinig kapsels de verkeerde keuze maken. Zowel lange als korte stylen zullen je goed staan. Let er wel even op dat hoe korter je gaat, hoe meer je in de buurt komt van de buzz cut (militairen look). Maar dat hoeft opzich geen probleem te zijn natuurlijk.

Klassieke, clean-cut kapsels complimenteren een vierkant type gezicht het beste. Denk daarbij aan korte zijkant en lagen.

Een lichte stoppelbaard legt daarbij de nadruk op je sterke kaaklijn zonder de scherpe hoek te verbergen.

Vierkant gezichtstype

Kapsels passend bij een vierkant gezichtstype:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

  • Geen! Je kunt alles proberen vanwege de symmetrie in je gezicht! Lucky you!

Kapsels voor een rechthoekig / langwerpig gezicht

Het langste type van alle gezichtstypes, dat ergens tussen een ovaal en vierkant gezicht invalt. Dit type vereist kleine extraatjes in het kapsel om er voor te zorgen dat het gezicht niet nog langer lijkt dan nodig.
Omdat een rechthoekig gezichtstype langer oogt is het belangrijk om de zijkant niet té kort te maken. Zorg er ook voor dat je je haren bovenop je hoofd langer laat. Dit zorgt er namelijk voor dat je de lengte van je gezicht benadrukt. Probeer een stijl dat niet te kort op zowel de zijkant- als bovenkant is.

Om er voor e zorgen dat je gezicht ook niet smaller lijkt dat het is kun je haar het best op de zijkanten laten vallen en deels over het voorhoofd.

Een baard is tenslotte geen aanrader omdat je daarmee het accent legt op de lengte van je gezicht vanwege je baardlijn tot aan je wangen. Probeer daarom een korte stoppel tot lichte baard.

Rechthoekig gezichtstype

Kapsels passend bij een rechthoekig gezichtstype:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

Kapsels voor een driehoekige gezicht

Vanwege een smaller voorhoofd en brede kaaklijn dien je met een rechthoekig gezicht het tegenovergestelde te doen in vergelijking met een hartvormig gezicht.
Een langer kapsel met volle zijkanten en volume werkt het beste voor jouw gezicht.

Je kaaklijn is waarschijnlijk een prominente eigenschap van je gezicht. Kies daarom een lichte stoppelbaard of ga voor een clean-shaven look.

Driehoekig gezichtstype

Kapsels passend bij een driehoekig gezichtstype:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

Kapsels voor een gezicht met diamant vorm

Met een smalle kin en brede jukbeenderen is het diamant type gezicht een van de minder voorkomende gezichtsvormen. Om deze eigenschappen het beste naar voren te laten komen in je haarstijl zijn er een aantal kleine aanpassingen nodig in je dagelijkse kapsel.

Kapsels die grotendeels over je voorhoofd vallen zullen je vrijwel altijd goed staan. Langer haar dat je achter je oren kunt doen legt extra de nadruk op de diamantvormige structuur van je gezicht.
Let wel op met het kortmaken van je zijkanten. Omdat je jukbeenderen breed zijn kan het bij te korte zijkanten je oren groter laten lijken en dat wil je over het algemeen juist vermijden.

Om je smalle kin wat breder te laten lijken kun je een het beste een stoppelbaard (5-o-clock shadow) laten staan.

Diamantvormig gezichtstype

Kapsels passend bij een diamantvormig gezicht:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

Kapsels voor een hartvormig gezicht

Breed aan de bovenkant van het gezicht en smaller bij de kin. Met een zeldzaam hartvormig gezicht kun je een paar optische illusies toepassen zodat de verhoudingen iets beter naar voren komen.
Voorkom bijvoorbeeld kapsels die strak op het hoofd zitten aangezien deze jouw smalle kin alleen maar extra accentueren. Een middelmatige of lange lengte met een golvend patroon zullen je waarschijnlijk het beste staan. Deze halen namelijk de nadruk van je voorhoofd af.

Qua gezichtsbeharing zal een stevige baard je goed staan omdat deze je smalle kin en kaaklijn deels verbergen. Je kaaklijn zal daarom juist voller overkomen.

Hartvormig gezichtstype

Kapsels passend bij een hartvormig gezichtstype:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

Kapsels voor een rond gezicht

Een rond gezichtstype met een ronde kin en geen duidelijke lijnen of hoeken heeft het meeste baat bij een kapsel dat extra definitie aan je zicht toekent.
Omdat een rond gezicht weinig ‘harde’ hoeken heeft moet je dit compenseren met een kapsel dat juist deze eigenschappen tegengaat.

Een stijl met voldoende lengte aan de bovenkant en strak aan de zijkanten.

Rond gezichtstype

Kapsels passend bij een rond gezichtstype:

Kapsels die misschien niet zo goed zullen staan:

Jouw kapper geeft advies

Het is vanzelfsprekend dat jouw kapper je helpt bij het uitkiezen van een nieuw kapsel. Als het goed is kijkt hij naar jouw gezichtsvorm, structuur, verhoudingen en wat er op dit moment ‘trendy’ is als het aankomt op herenkapsels. Als dit niet zo is dan raden wij je aan om een keer een echte barbier op te zoeken. Deze ambacht heeft inmiddels een comeback gemaakt  en elke stad heeft tegenwoordig wel een typische barbier, inclusief kappers die alle ruige stijlen graag bij je knippen. En als je er toch bent, geniet dan gelijk van een straight razor shave.Op zoek naar een fijne webshop voor haarstyling en verzorging?

Haarstyling en verzorging

Geef je haren de best mogelijke verzorging en breng ze in model met de lekkerste haarstyling. Onze selectie in de shop bevat uitsluitend producten op basis van natuurlijke ingrediënten en van befaamde merken. We geven je persoonlijk advies indien gewenst en we versturen dezelfde dag uit eigen voorraad. Je hebt 30 dagen bedenktijd en vanaf €35 ontvang je je bestelling gratis.

» Shop haarstyling en verzorging


Relevante artikelen:Photo copyright © 123RF.com, Unsplash, Pixabay, Pexels. Bekijk contributor list fotografen.
Totaal
5
Shares

Reacties

  1. Het is waar dat je moet in aanmerking nemen het werk dat je doet omdat net als de auteur van dit artikel zegt, je je kapsel 24/7 draagt. Andere factor die ik belangrijk vind is jouw gezichtstype. Mijn vriendin heeft een origineel gezichtstype en is heel mooi, maar het doet hem altijd veel moeite om een geschikt kapsel te kiezen. Maar ik geloof dat met een professionele hulp je altijd stijlvol en interessant eruit kan zien!

  2. Blij dat ik een comment kan achterlaten. Ik wil je bedanken voor al het werk dat je steekt in je blog posts. Hoedje af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*